LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

7 fontos emlékeztető, ha egy hosszú kapcsolatból lépsz ki

Share

A szakításos sosem kellemes dolog, és minél hosszabb egy kapcsolat, annál több mindent kell lelkileg lezárni, és elrendezni. Ha ezeket a dolgokat észben tartod, akkor könnyebben tudod átvészelni a kapcsolat utáni gyászidőszakot.

Meggyászolhatod, amit elvesztettél, miközben valami jobbat vársz

A szakítás sok vegyes érzést okozhat benned – és ez teljesen rendben van. Vannak olyan pillanatok, amikor fáj a szíved, és olyan pillanatok is, amikor újfajta szabadságérzetet tapasztalsz meg. Akár néhány pillanatban egyszerre boldog és szomorú is vagy. Nincs jó módja annak, hogy továbblépjünk egy olyan kapcsolatból, ami egykor sokat jelentett, de ne érzed magad bűnösnek egyikfajta érzelem miatt sem!

Büszkének kell lenned magadra, amiért hajlandó vagy változtatni

Nagyon sok olyan pár van, akik a régi közös történetük miatt inkább együtt maradnak örökre, még akkor is, ha tudják, hogy a kapcsolatuk nem jó. Büszkének kell lenned magadra, amiért valami jobb után kutatva hagyod el a kapcsolatodat, miközben a kapcsolatban maradás mindig könnyebb, mint a szakítás. Viszont legalább elég bölcs vagy ahhoz, hogy tudd: a legegyszerűbb dolog nem mindig a helyes.

Természetes ha úgy érzed, hogy elvesztetted magad a szakítás után

Ha sokáig vagy együtt valakivel, akkor az identitásod elkezd összekapcsolódni vele. A rutinok egymáshoz igazodnak, az érdeklődési köröd megvátozik, a hobbid szintén, és a baráti körötök is fedésbe kerül. A párod nélkül az életed teljesen más lesz, és időbe fog telni az átállás. Sokkal több minden változik meg, mint a kapcsolati státuszod, hiszen az egész világ elmozdult. Ne siettesd ennek a gyógyulását, ez nem megy egyik napról a másikra

Ne érezd úgy, hogy a volt pároddal töltött idő elpazarolt idő volt

A szakítás után nem tagadhatod meg hirtelen az összes csodás emléket, amit együtt átéltetek. Ez nem jelenti azt, hogy hibát követtél el, mert együtt voltál vele egy, öt, nyolc, tíz vagy éppen több évig. Lehet, hogy már nem tartoztok egymás jövőjébe – de ez nem azt jelenti, hogy a múltad ne lehetne szép ezzel az emberrel. Élvezd a kedves emlékeket, miközben felismered, hogy már nem az a cél, hogy megismételd ezeket, hanem hogy új életet kezd tiszta lappal.

Nem kell magyarázkodnod senkinek

Egyes emberek családodból és a barátaid közül talán nem értik, hogy miért döntöttél a szakítás mellett – de bármennyire fontosak számodra ezek az emberek, az ítéletük és véleményük nem mérvadó. Csak az számít, hogy önmagad számára helyesen cselekedj. Nem azért élsz, hogy másokat lenyűgözz! Magadnak élsz, és lehetsz önző önmagaddal.

A kapcsolati státuszod nincs összefüggésben az emberi értékeddel

Nem maradsz le, ha egyedülállóvá válsz. Nem vagy rosszabb helyzetben, mint a házas, vagy eljegyzett barátaid. A boldogságra kell koncentrálnod, nem a különböző kapcsolati mérföldkövekre, amiket a társadalom elvár (eljegyzés, házasság, családalapítás). Bárki aki lenéz, vagy sajnál azért, mert egyedülálló vagy annak rosszabb a prioritásai. A szerelem gyönyörű dolog, de az ember életét nem ez határozza meg.

Erről bővebben is írtunk, itt:

Nem utoljára voltál szerelmes

Lehet, hogy úgy érzed, hogy soha senki nem fogja már betölteni azt az űrt, amit a másik ember okozott számora. Úgy érezheted, hogy a legjobb napjaid már mögötted vannak, de ez messze van az igazságtól. Más dolgokat fogsz felfedezni a jövőben, és újra találkozol majd valakivel, akitől pillangók keletkeznek a hasadban. Újra meg fogod találni a boldogságot!

Ezt is olvasd el!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *