LOADING

Type to search

Élem Eszem-iszom Ez+az

7 növény, amely segít csökkenteni a stresszt

Share

A növények a levegő minőségének javításáról és hangulatunk fokozásáról ismertek, de segíthetnek a stressz csökkentésében is.


A krizantémtól a levendulán át az aloe veráig vannak olyan speciális növények, amelyek jól ismertek nyugtató tulajdonságairól, és remekül eléldegélnek az otthonunk körül.

Már a növények gondozása is egy nagyszerű módja annak, hogy segítsünk mentális betegségeinken. Azáltal, hogy ápoljuk és foglalkozunk velük és látjuk a fejlődésüket sikerélményünk lesz és mindez pozitív hatással van önbecsülésünkre. Arról nem is beszélve, hogy a növények megfelelő gondozása segít távoltartani magunkat az elektronikus eszközöktől is.

Íme hét növény, amelyeket tarthatsz otthon, az irodában, a kertben, készíthetsz belőle teát vagy akár olajat is és amelyektől garantáltan nyugodtabb leszel.

Borsmenta:

Fokozza az éberséget és csökkenti a bennünk lévő frusztrációt. A növényben található mentol segít az izmok ellazításában. Egy feszült nap végén, tépj le néhány szál borsmentát és tedd a forró fürdővízbe…és ne felejtsd el a könyvet.

Kamilla:

Régóta ismert szorongásoldó hatásairól, ezért elalvás előtt nagyon hasznos egy csésze kamilla teát inni. Ezt a gyulladáscsökkentő gyógynövényt is nevelheted a kertedben, és semmi különösebb gondozást nem igényel.

Levendula:

Nyugtató illata és lila színe nagyon pihentető. Gyakran használják sírós és nyugtalan babák megnyugtatására, a növényből készült olaj segít a szorongás és a depresszió kezelésében. Ha nincs saját kerted, hogy levendulabokrokat nevelj, semmi baj, mert virágboltban és kertészetekben bármikor beszerezhetsz néhány kaspóval.

Jázmin:

Segít a szorongás enyhítésében és egy egészen kiváló növény a pihentető alvás támogatására. Teában vagy növényből készült olaj formájában hasznosíthatjuk áldásos tulajdonságait.

Aloe Vera:

Gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően egy igazán közkedvelt növény és számos gyógító hatással bír, plusz segít eltávolítani a káros vegyi anyagokat a levegőből és csökkenti az idegességet és a szorongást. Ha még nincs otthon, ideje beszerezni egyet…

Krizantém:

Ezek a gyönyörű virágok segíthetnek csökkenteni a stressz és az aggódás tüneteit, teája pihentető hatással van a testünkre és fokozza az anyagcserét.

Gerbera:

Élénk színeivel nem csoda, hogy azonnal megnyugtatja a feszült és megfáradt lelket és amellett, hogy a szoba hangulatát feldobja, a benzolt is eltávolítja a levegőből, amely a tintákban található vegyi anyag.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *