LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

A modern párkapcsolatok rémisztőek, mert egyetlen üzenettel véget érhetnek

Share

A modern párkapcsolatok könnyűnek tűnnek. Pár perc alatt találhatunk randipartnert egy társkereső alkalmazáson, és ha meg akarunk szabadulni valaki emlékétől, csak letiltjuk a Facebookon. Vagy mégsem?

A modern világban lehetetlen elhatárolódni attól, akit egykor szerettél, de már elváltak útjaitok. És ez rémisztő. Hiába próbálod fájdalmadban kitörölni az életedből végleg, mintha nem tudnál megszabadulni tőle. Pedig küzdesz a továbblépésért. Ezerszer is elmondod magadnak, hogy képes vagy nélküle élni. Kitörölted a számát, eltávolítottad az összes közös képet a közösségi médiáról, ráadásul az ismerőseid közül is törölted.

Eltűntetted a létezésének minden nyomát.

Legalábbis megpróbáltad. A modern világban ugyanis mindig van egy barát, akinek a Facebook-történetében vagy posztjában megjelenik az egykori nagy Ő. Minden hiába. Ilyenkor a fájdalom újra feltépi a sebeket.

Közben végig próbálod tudatosan kezelni a szakítást. Még csak le sem tiltottad, mert nem akartál gyerekesnek tűnni. Aztán egy hajnali részeg üzenet újra a földre taszít. Rád ír egy halovány indokkal, a te szíved pedig mintha újra darabjaira hullana.

A modern világ ezért nagyon ijesztő.

Nem támogatja a továbblépést.

Ráadásul képtelenség kiigazodni a sok kapcsolati forma között. Komoly kapcsolatok. Nyílt kapcsolatok. Majdnem kapcsolatok. Alkalmi kapcsolatok. Szituációs kapcsolatok. És még ki tudja, mi minden.

Rengeteg kapcsolati formát kitalálunk, hogy ne kelljen elköteleződni. A férfiak és a nők is próbálják távol tartani magukat a címkéktől, mintha ezzel kizárhatnák a fájdalmat. Vagy csak be akarnak biztosítani egy kiugrási lehetőséget?

Talán mindkettő…

És itt még nincs vége a történetnek.

A modern világ magával hozta azt is, hogy az emberek mindent kiraknak a kirakatba. Megváltoztatod a státuszodat, képeket posztolsz, a hátad mögött meg mindenki találgatja, ezúttal meddig tart a kapcsolat. Mindenki észreveszi, amikor végül a profilképed megváltozik, hirtelen eltűnnek a közös képek. Aztán jönnek a kellemetlen kérdések.

Félelmetes, hogy az ismerőseid közül mindenki tudja, hogy épp párkapcsolatban élsz vagy egyedülálló vagy. Mindenkinek van véleménye a szerelemről és a kapcsolatotokról – még akkor is, ha soha nem látott titeket együtt. A párkapcsolatod csakis rád tartozik. De sajnos a közösségi média azt érezteti az emberekkel, hogy a privát ügyből hirtelen mindenki ügye lett.

Noha a modern párkapcsolatok egyszerűnek tűnnek, gyakran minden jel nélkül érnek véget. Csak egy üzenet, semmi más – már ilyen egy szakítás. De az is lehet, hogy egy megválaszolatlan üzenettel lesz vége, ami után rengeteg kérdés marad bennünk.

Nehéz elfogadni valakinek az elvesztését úgy, hogy fogalmad sincs róla, mit tettél. Túl sokat akartál? Rossz volt az időzítés? Nem volt meg a kémia? Mi történt egyáltalán?

A modern párkapcsolatok ijesztőek.

Mert bármennyi erőfeszítést is teszünk bele, egyetlen üzenettel véget érhetnek. Aztán ott maradunk az új profilképünkkel, az új kapcsolati státuszunkkal, és rettegve várjuk a következő kört. Vajon mikor jön el végre a várva várt komoly kapcsolat?

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *