LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom

10 dolog, amit nem tudtál Matthew Goode-ról, a Boszorkányok elveszett könyve vámpírjáról

Share

Játszott a Downton Abbeyben, A koronában, de ő volt a Wathcmen: Az őrzők egyik kulcsfigurája is, mostanság pedig az HBO-n bűvöl el minket A boszorkányok elveszett könyve című történelmi-fantasy sorozatban. Ismerd meg Matthew Goode-t, aki imádja a bort, és szívesen golfozik más hírességekkel!

Elegáns szerepekben tűnt fel, de sok köze nincs az arisztokráciához

“Nem vagyok elegáns, egyáltalán nem” – mondta 2011-ben a Toronto Star magazinnak. “A szüleim költöttek némi pénzt az oktatásomra, de nem születtem nemesnek. Az apám geológus volt, az anyám pedig nővér, mellékesen pedig amatőr színházi műsorokat rendezett.” Matthew tehát nem érkezett tehetős családból, de sokra vitte így is.

Az egyik testvére híres bemondónő volt

Matthew egyik féltestvére (összesen 4 másik testvére van, egy édestesója, és 2 mostoha fivére, 1 mostoha nővére) Sally Green, aki híres időjárásjelentő volt egy reggeli műsorban.

Benedict Cumberbatch és Jamie Dornan társaságában lóg

A híres trióról kevesen tudnak, de ez nem azt jelenti, hogy a három színész nincs jóban. Sokszor eljárnak együtt golfozni, és éttermekbe, de nem kérkednek egymás társaságával. “Nagyon szeretem mindkettőjüket, nagyon kedves emberek” – mondta barátairól Matthew szerényen.

Matthew Goode 6 éves korában éneklő egeret játszott egy iskolai produkcióban

Sajnos felvétel nincs róla, de a Szél a fűzfákban című műben a kis Matthew egy éneklő egeret személyesített meg. A következő videóban ezt a mesét olvassa fel a színész, és egyszerűen csak jó hallgatni.

Lelkes golfozó

Itt éppen barátjával Jamie Dornannal golfozik. Matthew szívesen hódol ennek a sportnak, amikor teheti.

kép forrása: https://www.bbcamerica.com/

Nem volt a nők álma, mint a mostani szerepeiben

“A szüleimmel nem volt túlzottan jó kapcsolatom, és a lányokkal sem.” – ezt 2008-ban mondta a Guardian magazin interjújában. “A lányokat nem láttam barátként, inkább megpróbáltam megcsókolni őket, de nem hagyták. Azt hittem a káromkodás menő, de nem működött. Az egyetemen aztán elkényelmeskedtem, jó volt egyedül is. A londoni drámaiskolában sok menő embert megismertem, de legtöbbször a lakótársaim segítettek inget választani egy-egy randira, mert annyria szörnyen öltözködtem”

London mellett Surrey-ben él feleségével és gyermekeivel

A jó házasság titkát is megkérdezték tőle és Matthew szerint nem kell hozzá sok minden, csak egy jó pince. “Egy jó pince szükséges a közös házatokban, ahol tárolhatod a bort, és ahol egyedül lehetsz, ahová elvonulhatsz. Mindig volt egy hobbim, amíg a gyerekek iskolába jártak, akkor horgászni mentem. Sophie feleségem gyerekkorában sokat lovagolt, most én is elkísérem őt, de ha nyugalomra vágyok, akkor a borospincémbe húzodik vissza a család elől.”

Jó pár bomba sikert elutasított már

Játszott a Kódjátszmában (onnan ismerni Benedict Cumberbatch-t), a Férjem védelmében jogi drámában és a Downton Abbeyben is, de jó pár éve már válogatós a szerepek tekintetében. “Nem mondom el, hogy milyen szerepeket utasítottam el, de a “képregényes film” jól leírja, hogy melyik lehetett az.”

via GIPHY

Fiatalon szeretett bele a borokban

“Apám hihetetlenül lelkes és szenvedélyes volt a bor iránt, és úgy gondolta, hogy gyermekeinek is megmutatja ezt. Mindig engedte, hogy 12-13 évesen karácsonykor, vagy más ünnepekor megkóstoljuk. Persze érthető, hogy az emberek felháborodnak, hogy egy felnőtt alkoholt ad a gyerekeinek, de ő inkább felelősségre tanított és megismertette a bor igazi szeretetét velem és ezért hálás vagyok neki.” 

Szinte neki találták ki a The Wine Show című műsort, amit szerencsére már mi is élvezhetünk:

Imádja Deborah Harkness könyveit

“Sokan mondták, hogy A boszorkányok elveszett könyve trilógia olyan, mint a Harry Potter. Ezt kissé rosszindulatúnak véltem, mert ebben sokkal több van, mint azt az emberek gondolják. Ez nagyon más. Az a nagyszerű ebben a sorozatban, hogy a mai világban játszódik, de mégis egy történész írta, így nagyon sok rétege, és árnya van ennek a lenyűgöző világnak.”

Te láttad már Matthew Goode-t Matthew de Clermont szerepében A boszorkányok elveszett könyv című sorozat második évadjában? Ha még nem ismered a történész boszorkányról és a szexis, de titokzatos vámpírról szóló sorozatot, akkor nézd meg az HBO-n! Mi nagyon ajánljuk 🙂

Ezt olvastad már?Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *