LOADING

Type to search

Családozom Élem Rácsodálkozom

Február 4. Nemzetközi Pulóver Nap, amit idén te is tarts meg! Mondjuk, hogy miért fontos!

Share

Ugye milyen jól télen felvenni magadra egy hatalmas meleg és puha pulóvert? Olyan ez, mint egy ölelés az univerzumtól, ami rögtön bevethetsz ha szükségességét érzed. A február 4-én tartott Nemzetközi Pulóver Nap azonban ennél több, eláruljuk, hogy miért indult ez a kezdeményezés.

A 2000-es években indult kezdeményezés célja az, hogy arra ösztönözze az embereket, hogy energiamegtakarítással gondoskodjanak a bolygó további életéről.

De mi a különbség a Csúnya Pulcsi Nap és a Nemzetközi Pulóver Nap között? Míg az előbbi egy cuki, vicces és jó szórakozási lehetőséged, hogy felvegyük a legcikibb, legmintásabb, legcsúnyább pulcsijainkat és abban menjünk dolgozni, meetingre, a boltba, addig a Nemzetközi Pulóver Nap üzenete a környezettudatosságra figyelmeztet.

Ez a nap arra tanít minket, hogy amikor felvesszük a meleg pulóverünket, akkor le tudjuk kapcsolni a fűtést, lejjebb tudjuk venni a termosztátot, így spórolhatunk a fűtési költségen, és így nem termel a bolygónk annyi gázt és méreganyagot, ami a légkörbe jutva problémákat okoz.

Ha hiszed, ha nem már ez a kicsi tett is hatalmas segítség lehet a Földnek, így arra biztatunk, hogy február 4-én vedd fel a legmelegebb, legpuhább pulcsijaidat és tekerd lejjebb a termosztátot, vagy aznap ne fűtsd fel a lakást estig legalább.

A WWF (World Wildlife Fund) is támogatja ezt az ünnepet, mivel a Föld összes állatát jelentősen érinti a károsanyga kibocsátás, ez pedig rontja a levegőt és a vizeinket.

Vegyél fel te is egy vastag pulcsit ezen a napon és tedd jobbá egy kicsit a Földet!

Szerezz másodkézből egy meleg pulóvert az ünnepig!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *