LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

10 dolog, amit a nárcisztikus emberek mondanak és amit VALÓJÁBAN jelent

Share

Aki valaha voltál kapcsolatban nárcisztikus emberrel, vagy más módon manipuláló mérgező emberrel, akkor sajnos ismered, hogy ezek az emberek teljesen másképpen használják a szavakat, mint mások. A következő lista igencsak tanulságos lesz…

Azok a kifejezések, amelyeket a legtöbben a mindennapi beszélgetéseink során használunk, egészen más jelentést hordoznak amikor egy nárcisztikus emberrel beszélgetünk. Lássuk mik ezek a mondatok:

Szeretlek

Amit jelent: Szeretek birtokolni. Szeretek irányítani. Szeretek (ki)használni valakit valamire.

Amikor egy nárcisztikus emberrel kedvesen elbeszélgetsz, akkor ő azt hiszi magáról, hogy megkapott és nem is téved akkorát. Könnyű az ilyen emberekben megbízni, mert könnyű velük kommunikálni, és megnyílni nekik, még akkor is, ha előtte rosszul bántak esetleg veled.

Sajnálom, hogy így érzel

Amit jelent: Sajnálom, hogy nem sajnálom

A nárcisztikus emberek nem sajnálják a tetteiket, mert úgy gondolják, hogy joguk van mindenhez, amit tesznek, attól függetlenül, hogy ezzel megbántanak más embereket. Hiába mondják ezt a mondatot, tovább fogják folytatni a visszaéléseiket veled szemben.

Túlérzékeny vagy / túlreagálsz valamit

Amit jelent: Hatalmas marhaságokra teljesen normálisan reagálsz, de nem teszek úgyse semmit.

A nárcisztikus emberek szeretik érvényesíteni az akaratukat máson, és ezt akkor is fenntartják, ha közlöd velük, hogy ez így nem jó számodra. Inkáb dolgozik azon, hogy letagadjon mindent, de közben kihasználja azt, hogy a hamis szeretetével elaltathatja a gyanúdat, így pedig nem lesz következménye a tetteinek.

Megőrültél

Amit jelent: A káosz mestere vagyok, és csak provokállak.

A nárcisztikus emberek szeretik, ha így reagálsz, mert így bebizonyíthatják, hogy te vagy őrült kettőtök közül. Ezek a toxikus emberek szeretik amikor dühösen, mérgesen és őrülten reagálsz az ő mondataikra, mert ez csak tüzeli a felsőbbrendőség érzéseit.

Az exeim őrültek voltak

Amit jelent: Megőrjítettem az exeimet is.

Egy nárcisztikus ember előző kapcsolatai biztos, hogy hasonlóan toxikusak voltak és a végkifejlett nem volt túlzottan szép. Valószínűleg provokálták, piszkálták és addig bíztatták az exeiket, amíg azok kicsit eszüket vesztették tőle. Hamarosan te is az őrült exek között leszel, ha nem vigyázol!

Ő csak egy barát

Amit jelent: Ezt a személyt tartalékként tartom magam mellett, mert ha unatkozom, akkor hozzá fordulok

Ez a személy a nárcisztikus ember számára egy fajta pótlék a párja helyett. Ha panaszkodik a párjára, akkor biztos, hogy előkerül egy barát, akihez visszavonul.

Bizalmi problémáid vannak

Amit jelent: Nem vagyok megbízható ember, és ez újra és újra megmutatom azzal, hogy elárullak.

Ha belül érzed, hogy az ember, akivel együtt vagy csak elárul, akkor menekülj. Ne bízz meg feltétel nélkül egy nárcisztikus emberben, mert könnyel elárulhat. Inkáb bízz magadban, és kerülj tőle messze!

Nem minden rólad szól

Amit jelent: Valójában minden rólam, rólam, és csak rólam szól!

Egy nárcisztikus ember visszafordítja a figyelmet magára, és a saját igényeire. Az énközpontúságát mindig kivetíti a másik emberre, így bűntudatot és szégyent kelt a másik emberben, mert olyan igényei vannak, amit a másik sosem lesz képes kielégíteni. Ehhez nincs elég érzelmi szint, és nem is érdemel egy ilyen ember ennyi áldozatot.

Miért nem maradunk barátok?

Amit jelent: Nem akarom elveszíteni a háremem tagjait, legyen mindig valaki mellettem, akit irányíthatok (akárcsak barátként)

Egy nárcisztikus ember mindig tart maga mellett néhány olyan embert, akit elnyomva felhasználhat a saját céljaira. Az exek gyűjtése az igazi hobbija. Ez így nagyon kényelmes, mert mindig van, aki segít neki, és akinek beszélhet magáról és sosincs egyedül igazi társ nélkül se. Ha szakítotok, akkor se maradjatok barátok, mert jobb teljesen messze kerülni egy ilyen embertől!

Soha nem találsz olyan embert mint én

Amit jelent: Ha soha nem találsz olyan embert, mint én vagyok akkor boldogtalan leszel

Igazából a legjobb, ha nem vagy együtt egy nárcisztikus emberrel, hiszen rengeteg empatikus ember él a világban, aki törődik a másikkal és jobban bánik a szerettével, mint egy nárcisztikus valaha is fog. Te jobbat érdemelsz egy ilyen embernél, így ha elhagyod a nárcisztikus barátodat, akkor csak jobban jársz!

Tudjuk, hogy az élet tapasztalat és tanulás. De jó, ha tudod, hogy nem KELL olyan emberekkel együtt lenned, akiktől rosszul érzed magad. Figyelj a kapcsolataidra, és magadra.

Olvass még a nárcisztikus emberekről itt:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *