LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

10 dolog, ami történni fog Veled, ha egy “majdnem kapcsolat” helyett a JÓ emberrel találkozol

Share

Egy “majdnem kapcsolatban” az a legfőbb gond, hogy olyan emberbe fektetsz energiát és időt, akibe nem érdemes.

Nem könnyű felismerni, amikor egy kapcsolat a végéhez közeledik, ahogy azt sem, hogy az idő, az érzelem, az energia, amit arra a bizonyos illetőre fordítottál, de főleg ő maga, soha nem lesz az, amire szükséged van. Sokszor ahelyett, hogy egyszerűen csak kisétálnál egy kapcsolatból, azt gondolod, hogy a te feladatod annak bizonyítása, hogy megérdemked a figyelmét. De egy igazi kapcsolat nem ilyen és nem támaszt ilyen igényeket. Az igazi kapcsolatok egyszerűek. Egy “majdnem kapcsolat” után sok minden furcsa lehet:

A szex egészen más lesz.

Amikor szexelsz valakivel, akivel nem jársz együtt, akkor egyértelműen hiányzik egy létfontosságú rész: az érzelmek. Mert a szex nem csak valami fizikai dolgot jelent. Függetlenül attól, hogyan definiálod a kapcsolatot, ha leértékeled a szex jelentőségét, akkor megváltozik a tapasztalat is, ahogy egy falat húzol magad köré, hogy megvédd magadat. De amikor egy igazi kapcsolatban hirtelen minden együtt áll, rájössz, hogy ez az, ami egész idő alatt hiányzott.

Bűnösnek érzed magad:

A kétségek ott maradnak az elmédben. Az, hogy egy kapcsolatban szükséged van bizonyos dolgokra nem jelenti azt, hogy túl sokat kérdezel vagy túl sokat akarsz. Nem leszel gyenge attól, hogy biztos akarsz lenni a másikban. És ha a másik azt érezteti veled, hogy túl sokat kérdezel, akkor nem az a kérdés, hogy meg kell-e változnod, hanem az, hogy biztos, hogy a jó embert kérdezed?

Olyan hihetetlenül őrizve vagy:

Igen értékesek azok a dolgok, amelyeket nagyon akarunk, de még soha nem adattak meg. Néha megállapodunk valakivel annak a reményében, hogy képesek vagyunk megváltoztatni, ahogyan a másik érez irántunk. Hogy meg tudjuk változtatni a kapcsolatot. De egy “majdnem” kapcsolat nem tanít meg arra, hogy értékeljük azt, ami valóban fontos. És amikor a múltban bántottak, időbe telik, hogy újra bízz valakiben…

Túl sokat aggódsz. Aztán rájössz, hogy nem kell.

Régebben elemezted minden mozdulatodat és minden jelzést, amit kaptál…vagy nem kaptál. De míg ezelőtt elvesztél a social media rejtelmeiben, mostanra rájöttél, hogy mindez ennél sokkal egyszerűbb. A JÓ srác válaszol az üzeneteidre. Azonnal. És megtartja a szavát. A JÓ srác az önbizalmadat táplálja, nem a kétségbeesésedet.

Meg mernél esküdni, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen.

Azt hiszed, hogy csak azért mert még nem volt ilyenben részed, nem is érdemled meg. Pedig megérdemled. És ez végül meg is fog történni veled. Sokat fektettél olyan emberbe, akik nem érdemelte meg, szóval…itt az ideje, hogy megtapasztald milyen az olyan kapcsolat, amelyben a másik megérdemli a ráfordított időt és energiát és érzelmeket.

Ellököd magadtól, ha túl közel kerülne.

Az érintésétől a falaid hirtelen leomlanak…és ezt megijeszt. Egyszerre csak olyan dolgokat mondasz neki, amiket még soha nem mondtál ki hangosan. És ő nem veszi fel a nyúlcipőt, hanem egészen közel tart magához és biztonságban érzed magad.

Hirtelen bízni kezdesz.

Pedig azt hitted, hogy már elfelejtetted, hogyan kell. Aztán egyszer csak itt áll előtted és a jövőről beszél, míg ezelőtt a többiek egy hétre előre sem tudtak tervezni. Visszagondolsz arra, hogy milyen érzés volt mindig várni valakire, és mindig csalódni. De ezúttal más lesz.

Elkezdesz véget vetni más elhúzódó kapcsolatoknak is.

Ha hozzászoktál a “majdnem kapcsolatokhoz”, akkor egy valódi kapcsolathoz hasonlítva az egyértelműség hiánya nehézséget okozhat. Ami soha nem kezdődött el, az nem érhet véget. De aztán hirtelen találkozol a JÓ emberrel, és már nem kérsz többet a múlt rossz szellemeiből, akik még mindig folyamatosan kopogtatnak.

Rosszul érzed magad az összehasonítgatástól.

Az teljesen normális, hogy összehasonlítasz valakit, akit még nem régóta ismersz. A “majdnem kapcsolatok” tagadhatatlanul érzelmi kötődést hoznak létre. Mélyen megismered és néha beleszeretsz ezekbe az emberekbe annak ellenére, hogy nagyon jól tudod, hogy ebből semmi jó nem származhat.

Ő megtanítja, hogy milyen a szerelem és egy egészséges kapcsolat.

Hirtelen felismered, hogy mik azok a “majdnem kapcsolatok” és “majdnem dolgok, amelyek idáig elfoglalták a helyet a szívedben. Valami, amitől üresenek érezted magad. Mert amikor egy kapcsolat valódi és igaz, akkor te kétszer akkorára nősz benne és nincs veszélyben az önbecsülésed. Félúton találkoztok, ott, ahol mindketten boldogok lehettek.

Ezt is olvasd el:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *