LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

10 dolog, amit ha megteszel változtatni tudsz egész életeden. Tényleg.

Share

Az elmúlt év után a következő év legyen olyan év, amikor változtatsz valamin. Ez lehet egy szokás, egy rutin, vagy éppen akár egy kis tudatosság az életed egy olyan területén, amire eddig nem fordítottál időt. Adunk egy kis inspirációs válogatást, neked csak meg kell lépned a változást! Hajrá hozzá!

#1 Legyél pénzügyileg tudatos

A 2020-as év felnyitotta mindenki szemét, hogy a tartalékok fontosak, és a pénzügyi tudatosságra még nagyobb szükség van, mint bármikor. Készíts táblázatot az adósságaidról és kiadásaidról. Sorold fel őket a legkisebbtől a legnagyobbig, és kezd el visszatörleszteni őket. Nyiss egy új megtakarítási számlát és rendszeresen tegyél félre rá egy-egy kis összeget. Mindig legyen ezen a számlán minimum 3 (de a legjobb a 6 havi) összeg, amit szükség esetén felhasználhatsz. Vezesd a kiadásaidat, és ahol tudsz ott spórolj és ezt a pénzt tedd a megtakarítási számládra. Észre fogod venni, hogy a kicsi tényleg sokra megy.

#2 Válogasd át a gardróbodat

Itt az idő, hogy megválj azoktól a ruháidtól, amiket már nem fogsz többé hordani. Azoktól is, amiket egy-egy eseményre vettél, és azoktól is, amik motivációként lapulnak a gardróbodban, hogy majd belefogysz. Felesleges tárolgatni őket, hiszen most úgysem tudod őket hordani. Add el a felesleges, de még használható ruháidat, vidd be egy adományboltba, vagy add oda a rászorulóknak.

#3 Tanulj meg 3-4 ételt elkészíteni a semmiből

Legyenek ezek olyan ételek, amiket szeretsz és amikhez nem kell sok hozzávaló, mert így motivált maradsz, még akkor is, ha nem igazán szeretsz főzni. Jegyezd fel a receptet valahová, és a szükséges összetevőket és törekedj arra, hogy ezekből mindig legyen otthon. Így bármikor, amikor rendelni támad kedved, akkor ott lesz ez a néhány recept, amiből gyorsan finomat varázsolhatsz az asztalra. Ráadásul egy közösen elfogyasztott vacsora varázslattal bír, amire nagy szükségünk van most az életünkben!

#4 Készítsd el a saját weboldaladat

Érdemes frissíteni az önéletrajzodat, és a munkával kapcsolatos motivációidat. Legyenek hosszú és rövid távú céljaid és ezeket oszd meg a világgal is. Írj egy nyilvános motivációs levelet, frissítsd szakmai bejegyzésekkel a blogodat. Sosem tudhatod, hogy mikor talál rád egy új cég, vagy éppen egy megrendelő.

#5 Találd meg a helyed!

Ha boldogtalannak érzed magad a városban, a lakásodban akkor itt az idő, hogy elkezd gyártani a stratégiákat arra, hogy ezen hogyan változtathatnál. Nagyobb lakás? Új környékre költözés? Vidékre település? Kutasd ki azt a helyet, ahol élni szeretnél, és nézd végig, hogy mit tehetnél ennek az érdekében. Ha most megteszed, akkor ezt évek múlva meg fogod köszönni magadnak!

#6 Csekkold le a közösségi oldalaidat

Ez vonatkozik mind a követett személyekre, és mind arra, hogy mit tettél eddig közzé a Facebook-on, Twitteren, Instagramon, Tumblr-en, a blogodon, vagy más közösségi oldalakon. Ha egy ember csak negatív dolgokat vált ki belőled, akkor némítsd el, iratkozz le róla, és kövesd ki. A gyerekekről készült képeket is nézd át és töröld le az érzékeny tartalmakat!

#7 Találd ki, hogy mit szeretnél csinálni, amikor egyedül vagy

Mehetsz egynapos kirándulásokra, vagy túrázhatsz egyedül is. Felfedezhetsz egy új kávézót, kilátót, vagy csak bebújhatsz a takaró alá egy jó sorozattal, vagy könyvvel. Egyedül sem áll meg az élet, fókuszálj magadra és töltsd el értékesen a szabadidődet!

#8 Törekedj az egyenes és tiszta kommunikációra

Soha nem lesznek olyan kapcsolataid amilyenre vágysz, vagy amire szükséged van, ha nem tudod elmondani az embereknek, hogy mire van szükséged, vagy mit akarsz tenni vagy éppen nem tenni. Természetesen jó kommunikátornak senki sem születik, de lehet dolgozni rajta. Tedd te is ezt, de úgy, hogy közben ne legyél durva, vagy sértő a másikkal. Ezt gyakorlással érheted el, de ne add fel!

#9 Legyen az otthonod a béke szigete

Mivel a pandémia még eltarthat egy darabig, most az a legfontosabb, hogy olyanná varázsold a környezetedet, ami megnyugtató és komfortos számodra. Ha kell, akkor ruházz be egy légkondicionálóra, vegyél diffúzort, vagy hívj takarítót, ha nem bírod már idegekkel a kupit. Bármi is legyen az, ne sajnáld magadtól azt, hogy szebbé tedd a környezetedet, hiszen ez a lelkedre is kihat.

#10 Felejtsd el, hogy megpróbálod megszeretni magad, inkább fogadd el a test és önsemlegességet

Fogadd el, hogy nem szeretheted mindig magad, és ez teljesen rendben is van. Ahelyett, hogy elkeserítenéd magad, hogy nem olyan pozitív az önképed, inkább legyél semleges magaddal kapcsolatban. Amikor elmész a tükör előtt, akkor nem kell magad állandóan leszidni, amikor olyan testet látsz, amit nem szeretsz, de dícsérgetni sem kell magadat, hogy hamis önbizalmat építs. Egyszerűen tartsd tiszteletben a testedet, hiszen kiszolgál téged, és sok mindenre képes vagy vele. Nem kell kedvelned a testedet, inkább legyél jóban vele, és tegyél meg mindent, hogy még sokáig szolgáljon. Ez a felfogás sokkal kevesebb önromboló és stresszmentes időszakot hozhat számodra, ha eddig nehezen fogadtad el magad.

Ne gondold, hogy mi most magasról osztjuk az észt és elvárásokat rakunk rád. Nem. Ez csak egy lista arról, amit érdemes átgondolni, és akár egyenként belevágni. Miért ne? Bármilyen apró változás fontos lehet!

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *