LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció

8 ok amiért a szerelem olyasmi, amibe belenövünk, nem pedig azonnal érezzük…

Share

Ami a szerelmet illeti a legnagyobb félreértés az, amikor azt hisszük, hogy az az érzés a szerelem, amikor találkozunk álmaink emberével. Ez pusztán egy kémiai reakció, ami még nem szerelem, de azzá válhat. A szerelem ennél több, és ezt be is bizonyítjuk neked!

Valójában nem szerethetsz olyan embert, akit nem ismersz

Úgy érezheted, hogy az a valaki vonz, akit nem ismersz, de ez valójában még nem igazán meghitt érzelem. Azzá csak azután válhat, ha megismerted az illetőt.

A szerelem valami, amit létrehozol, nem pedig egy érzelem, amely a levegőből fakad

Sokan lehetnek szerelmesek, de kevesen tudják, hogyan lehet fejleszteni olyan érzelemmé, ami örökké tart. A vonzerő a levegőből származik, a szerelem érzése azonban nem.

A szerelem kapcsolat, nem kötődés

Az az érzelem, amelyet azonnal érzel, amikor meglátod azt aki érdekel az a kötődés. A kötődés olyan érzés, hogy valakihez szeretnél közel kerülni, és tudod, hogy megoldja az összes problémádat, és olyan életet adhat neked, amiről mindig is álmodtál. A másik oldalon azonban ott van, hogy ez nem válik valóra a kölcsönös tisztelet és megbecsülés hiányában. Ez a valódi kapcsolat, és nem az, ami csak a vágyon alapszik.

A valódi szeretet okai azok, amelyeket idővel felfedezel

Az, hogy mindig melletted áll, és boldoggá tesz a társad, és ő a legmegbízhatóbb bizalmasod és olyan, mintha “egyek” lennétek ez még nem jelenti azt, erre lehet építeni. Ezek nagyszerű dolgok és elengedhetetlenek egy kapcsolathoz, de ez még kevés. A valódi szeretetet kell felfedezned a másikban.

Minél jobban szeretsz valakit, annál vonzóbbá válik

Amikor igazán szerelmes vagy valakibe, akkor nemcsak azt hiszed, hogy ő vonzóbb, hanem azt is elkezded hinni, hogy ő is vonzóbbnak lát téged. Ez az evolúciós pszichológia törvénye, ami azt bizonyítja, hogy a vonzerő olyan valami, amit az idő múlása alakít.

Ha azt feltételezed, hogy a szerelem csak egy érzés, ami éppen megtörténik, akkor mindig így fog történni, ahelyett, hogy tudatosan létrehoznád az életedben ezt az érzést 

Ha nem hiszel a szerelemben, akkor gondold végig, hogy röpke és változó érzelmeid az egész életedet végig kísérik. Egyik nap valaki tökéletesnek tűnik, másik nap pedig azon gondolkozol, hogy elhagyod, csak azért mert nem érzed azt a magaslatot, amit előtte. Ha tudatosan elismernéd, hogy létezik szerelem, akkor nem lenne ilyen könnyű eltántorítani ettől.

Nem nyithatod meg a szívét valakinek egy csapásra

Ez nem attól függ, hogy mennyire vagy nyitott, vagy zárt ember, csak azt, hogy kinek és milyen gyakran nyitod meg a szívedet.

A szerelem érzelmi, nem pedig szexuális vágyból ered 

Te inkább abban, hiszel, hogy egy tartós kapcsolat alapja a barátság és a szerelem, akkor jó úton jársz. Azok a kapcsolatok, amik a vágyra épülnek egy idő után elmúlnak, de amikor eléggé szilárd az alap, akkor az tartóssá válik.

Minden kapcsolat más és más, de ezek a fenti pontok azért mutatják, hogy a szerelem és a vágy sokszor nem jár kéz a kézben, ám az egyik a másik nélkül sokszor nem létezik!

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *