LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Idén, életemben először, böjtölni fogok, mondom, hogy miért …

Share

A Nagy Böjt, hivatalosan szerdán indul, (Hamvazó Szerda) és április 3-ig tart.

Észrevettem, hogy a média, az elmúlt években felkapta a böjtölést, influenszerek posztolnak, hogy mit vonnak meg maguktól – többen, viccesen a bort jelölik meg, vagy a Nutellát. (Utóbbiért nem kár, lásd pálmaolaj problematikus kérdése.)

Engem ez az új mánia eddig elkerült, mint a divatos irányzatok általában, úgy gondoltam, és egyébként még most is, hogy aki ilyen megtisztulásra, lelki gyakorlatra szánja magát, az tegye ezt csendben, önmagáért, nem pedig mások elismerésére várva, lájkvadászatért.

Most mégis írok, önvallok, és joggal kérdezheted azt, hogy miért?

A válaszom egyszerű, mert szeretném, ha te is böjtölnél velem. Nem kérem, hogy azonnal vond meg magadtól az édességet, a kenyeret, vagy bármi egyebet, mert hiszem, hogy ez a te dolgod.

Dönthetsz úgy, hogy megteszed, teszel egy próbát, hogy megy-e. Én ezt fogom tenni.

Próbára teszem magam, mert eljött az ideje.

Az elmúlt években nem tettem semmit a testemért, ami egy pici erőfeszítésbe került volna. A terapeutám azt mondja: megettem a gyászomat. Úgy éreztem, hogy szükségem van az ÉRZÉSRE, hogy miközben szomorú vagyok, csillapíthatom a vágyaimat, frusztrációimat, a veszteség miatti fájdalmamat evéssel.

Eszem ágában sincs senkit éhezésre, vagy diétára buzdítani félre ne érts. Már csak azért sem, mert pontosan tudom, hogy ennek az elhatározásnak belülről, nem külső nyomásra kell történnie, hogy valóban legyen értelme. Ellenkező esetben csak visszatérünk a régi sémákhoz.

Én mást szeretnék magammal kezdeni ebben a böjtös időszakban. Egyfajta próbát.

Szeretném kipróbálni, hogy ha hozok egy döntést, hogy tudatosan megvonok magamtól néhány (egyébként káros) dolgot, akkor azt be tudom-e tartani. Vagyok-e már annyira erős, hogy ne meneküljek mindenféle édes dologba, hogy ne fájjon a veszteségem, a gyászom.

Meglátjuk.

Talán ideje keményebbnek lenni magamhoz, és ideje egy próbát, kihívást magam elé állítani.

Böjtölhetsz bárhogy. Lemondhatsz bármiről, amitől függsz, és úgy érzed ideje már.

Dönthetsz úgy, hogy nem eszel chipset, nem iszol kólát, kevesebbet ülsz a gép előtt, elengedsz az életedből néhány mérgező kapcsolatot.

Ezt is besorolhatod a böjt alá. Te döntesz. De természetsen dönthetsz úgy is, hogy még nem tartasz ott, hogy még fogódzkodókra van szükséged.

Szurkolj nekem, én idén belevágok!

Ez is érdekelhet:

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *