LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

10 dolog, amit akkor fogsz érezni, ha változás előtt áll az életed

Share

Néha megérezzük, hogy valamilyen változás közeleg még mielőtt bekövetkezne…

Íme néhány olyan tapasztalás, amelyet közvetlenül a hatalmas váltás előtt érezhetsz:

1. Már nem tagadsz tovább:

Amikor megragadunk életünk egy pontján, akkor pajzsként használjuk a tagadást, hogy megvédjük magunkat a rosszal való szembesüléstől, mert nem bízünk magunkban, hogy meg tudjuk oldani a helyzetet. Amikor életünk változás előtt áll, amikor közeleg a fordulópont, már készen állunk, hogy szembenézzünk ezekkel. Vagyis lépésről-lépésre kilépünk a tagadás fázisából és jönnek az olyan érzések, mint a harag, a megbánás, a szomorúság vagy a bűntudat. Ezek mind olyanok, amelyek hosszú idő alatt rakódtak egymásra, de most már valószínűleg biztonságban érezzük magunkat ahhoz, hogy elengedjük.

A tagadásból nem egy nap alatt pattanunk ki: lassan, szakaszosan jövünk ki belőle, és végül eljutunk annak felismeréséhez és elfogadáshoz, hogy korábban nem voltunk boldogok.

2. Visszaemlékezel a döntéseidre, amelyek ide vezettek:

A nagy változások gyakran a gondolkodás időszakai. Amikor rájövünk, hogy az egyik fejezetről a másikra lépünk, gyakran megállunk, hogy áttekintsük, mi történt a korábbi történetünkben, és mindez hogyan járult hozzá ahhoz, ahol most vagyunk. Egyre öntudatosabbak leszünk. Kezdjük felismerni, hogyan jutottunk el idáig és miért. Gondolkodni kezdünk azokon a választásokon, amelyek a jelenlegi helyzetbe vezettek, de azon is, hogyan tudunk másképp dönteni, ha a jövőben máshogy szeretnénk. Akár büszke vagy arra, amit tettél, akár megbántad, ez a gondolkodási folyamat sokat segít az előrehaladásban.

3. Már világosan látod, hogy mit akarsz:

A tagadásból való kilépés folyamata egy lépés életünk kisimítása felé. Amikor már tudod, hogy mi az, amit NEM AKARSZ, még nem tudsz magadon segíteni, de innen már csak egy lépés, hogy eljuss oda, hogy mi az, amit AKARSZ. Lehet, hogy rájössz arra is, hogy mindezek felismerése nem feltételenül egy inspiráló folyamat, sőt…éppen az ellentéte. Lehet, hogy erre a felismerésre a haragon, a megbánáson, és a teljes elkeseredettségen keresztül találsz rá. Lehet, hogy rájössz arra is, hogy még azt is tagadtad, hogy képes vagy felismerni amit akarsz, nem hogy teljes szívvel folytatni. Függetlenül attól, hogyan érkezünk el idáig, ami fontos, hogy már nem hanyagoljuk el, amire igazán vágyunk. És ez egy jó dolog, akkor is, ha maga a folyamat kényelmetlen.

4. Elengedsz mindent, amit nem akarsz tovább cipelni:

Lehet, hogy mindez fizikailag is felszabadít. Lehet, hogy kitakarítod a szekrényed és kiselejtezed a ruhákat, amik már nem illenek hozzád és egy alapos mélytisztítást végzel. Lehet, hogy változtatsz azon is, ahol élsz, lehet, hogy már nem beszélsz majd néhány emberrel, de lehet, hogy elkezdesz barátkozni újakkal… Ez egy tudatalatti módja annak, hogy a külső világod elkezd igazodni ahhoz, ami a belső világodban történik. Mert mélyen már tudod, hogy továbblépsz és ezt nem tudod megtenni úgy, hogy ilyen sok plusz súlyt cipelsz magaddal.

5. Elkezdesz foglalkozni régóta fennálló kérdésekkel:

Amikor elkezded rendbe tenni életed egyik részét, az kihat a többi területre is. Lehet, hogy a tagadásból való kilépés egyúttal azt is jelenti, hogy elköltözöl, vagy új munkahelyed lesz. A folyamat során előfordulhat, hogy olyan dolgokkal is szeretnél foglalkozni, amelyek már régóta zavartak.
Amikor megjavítjuk életünk egy részét, azok a részek, amelyekkel nem foglalkoztunk, döbbenetesen elütnek majd a többitől. De ne feledd: egyszerre csak egy dologra koncentrálj. Már tudod, hogy min kell változtatni, csak egy biztonságos ütemben haladj.

6. Egyszerre beindul minden:

Mindezzel a felismeréssel és változással úgy érzed majd, hogy bezárul a kör. Lehet, hogy mindig is érezted, hogy ezt kell tenned. Lehet, hogy már képes vagy elfogadni, hogy ezek a részeid mindig is itt voltak, bár te mindent elkövettél, hogy letagadd a létezésüket. Lehet, hogy végre megbékélsz azzal, amit mindig is akartál. Lehet, hogy rájössz, hogy mindig is itt akartál élni. Lehet, hogy rájössz, hogy mindig is ezt a munkát kellett volna csinálnod. Lehet, hogy felismered, hogy ez a kapcsolat mindvégig zsákutca volt és mégis folytattad. Függetlenül attól, hogy mi változik, vagy milyen felismerésre jutsz, előfordulhat, hogy valami már ott és akkor véget ért, ahol és amikor elkezdődött. És ez megnyugtatóbb, mint gondolnád.

7. Megtalálod az önérzetedet:

Természetes mellékhatása a folyamatnak, hogy nem csak arra jössz rá, hogy mit nem akarsz és mit akarsz, hanem arra is, hogy ki vagy TE valójában. Ebben a folyamatban rátalálsz az erősebb és érzékenyebb énedre. Tudod, hogy mit akarsz, tudod, hogy miben vagy jó és tudod, hogy mi az, amit szeretnél megélni. Tulajdonképpen újrahangolod magad. Sokszor kemény és fájdalmas az egónak, amikor felismered, hogy nem az az ember vagy, akinek hitted magad, de gyorsan rájössz majd arra is, hogy milyen jó érzés igaznak lenni önmagaddal szemben. Pótolhatatlan és nagyon értékes érzés. Már tudod, hogy milyen értékes az az élet, amit élni akarsz és amit mindig is élni akartál.

8. Néha már érzed, hogy mi az a belső béke:

A hosszú ideig tárolt érzelmektől való megtisztulásnak, a tagadásból való kilépésnek és annak, hogy megtudod végre ki vagy összes periódusán keresztül tapasztalni fogod azt is, hogy mostantól a mély, belső béke pillanatai lesznek a normálisak. Kezded érezni, hogy újra felbukkansz a pillanatokban, méghozzá úgy, ahogyan te szeretnéd. Ez egy életet megváltoztató felismerés.

9. Elkezded hosszútávon látni a dolgokat:

Az izgalmas érzés, hogy kitaláld mit akarsz az adott pillanatokban gyakran oda vezet, hogy meglátod a nagyobb képet is. Előfordulhat, hogy már azt is tudod, hogy mit akarsz hosszútávon. Ez már csak egy egészen kicsi ideig idegen érzés számodra, mert már megvan az a kényelmes érzés, hogy tudod ki vagy és mit akarsz. Innen már sokkal könnyebb előretekinteni.

10. Hálás szívvel indulsz el az úton:

A változás időszaka sokszor kemény, de amikor készen állsz tudod, hogyan indulj el és hogyan lépkedj előre hálával a szívedben. Hálás leszel a tapasztalatokért, beleértve a tévedéseidet és a hibákat. Mindegyikből tanultál valami értékes dolgot, ezért nem bánod. Ugyanezzel az elismeréssel fordulsz önmagad felé is. Életed új fejezetébe békével és nyugalommal lépsz át, mert tudod, hogy milyen jó érzés együtt élni önmagaddal és milyen jó érzés végre a másik oldalon lenni.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *