LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

10 mondat, ami segít, hogy összekapd magad egy nehéz időszak után is

Share

Tudjuk, hogy a mostani időszak sem könnyű, de nem vagy egyedül. Minden nehéz időszak után fel lehet állni, és ebben segít a következő 10 dolog is.

Néha unalmas az élet, de ez normális

Hiába hozod egyensúlyba a bankszámlád, hiába iszol elegendő mennyiségű vizet, hiába mész dolgozni akkor is, amikor sok kedved nincs az életed nem lesz igazán izgalmas. Az élet nem lesz extrém, se spontán, se kirívó és ezt sajnos el kell fogadnod. De néha az unalmas az, amire szükséged van, és ezt jobb ha elfogadod.

Fogsz még szórakozni!

Szívesen mennél valahová este 8 után? Hát igen… Jó lenne kimaradni éjfélig, de ha most azt érzed, hogy sosem lesz már az igazi szórakozás az életed része, akkor rosszul gondolod! Most nem a szórakozás az első, de ez nem azt jelenti, hogy a szórakozás sosem tér vissza az életedbe.

A kudarcok elkerülhetetlenek

Ha újra kinyit a világ akkor is fogsz hülye döntéseket hozni, és sajnálni fogod, hogy nem voltál okosabb. A rossz dolgok nem tesznek immunissá a kudarcra, de jobban megedzenek.

A számonkérés jó dolog is lehet

Az, hogy számonkéred magad, az egyik legjobb dolog, amit valaha is tehetsz magadért. Nincs annál kevésbé vonzó, amikor valaki nem ismeri fel, hogy rossz dolgot tesz, vagy rosszul él. Egy színvonalas életre törekvés és a felelősség az egyik legcsodálatosabb módja annak, hogy megváltoztasd az életedet.

Akik elrontják az életüket azokat ne nézd le

Csak csinálják. Érdemes nem lenézni azokat az embereket, akik mindig azt hangoztatják, hogy “Jaj de jó, hogy nem vagyok XY barátja, mert csak a gond van vele.” Vajon mit gondolhatnak ezek a barátok rólad? Téged is lenéznek? Te sose legyél ilyet!

Nem kell mindenkit egyenesbe hozni

Ha az egyes emberek kényelmesen érzik magukat a saját rumlijük közepette, és szeretnek kaotikusan élni, akkor ez az ő választásuk. Ha valaki folyamatosan újra és újra elköveti a hibáit, akkor ezt meg kell tennie, és nincs okod arra, hogy beszólj neki, és kommentáld ezeket. Az egyetlen élet, amit irányíthatsz, az a sajátod.

Van abban valami megnyugtató, hogy gondolkodsz az életedről

Hihetetlenül megnyugtató tud lenni, hogy tudhatjuk, hogy az élet kiszámíthatatlansága nem tud teljesen a padlóra tenni. A stabilitás nem túlértékelt, ennek elérésére érdemes törekedned, de ne hagyd, hogy ez átvegye az irányítást a mentális egészséges felett. A folyamatos aggódás a jelenedet, de a jövődet is tönkre teheti.

Attól, hogy az életed stabil, még nem tökéletes

Az hogy összeszeded a dolgaidat, és stabilitást találsz még nem jelenti azt, hogy minden napsütéses, rózsás vagy éppen szivárványos. Még mindig lehetnek rossz napjaid, amikor úgy érzed, hogy kikelni sincs kedved az ágyból. Az életben a rossz napok követik a jó napokat, és ha jobban fel vagy készülve akkor könnyebben megbirkózhatsz a kevésbé jó napokkal.

A felelősség nem üti ki a gondoskodást

Ha tudsz vigyázni magadra, az azt jelenti, hogy más emberekről is gondoskodhatsz. De ez nem jelenti azt, hogy rólad nem kell gondoskodnia senkiről. Igazán vigasztaló tud lenni, hogy ha képes vagy beismerni, hogy te is vágysz a gondoskodásra

Megérdemled, hogy jó életet élj

Megérdemled, hogy irányítsd a saját életedet, a saját sorsodat, és csak az történjen veled, amit szeretnél. Megérdemled, hogy minden egyes nap felébredj, és úgy élj, hogy nem vagy hajlandó a véletlenre bízni a dolgokat. A saját életed kapitánya te vagy, és a hajód arra megy, amerre te irányítod.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *