LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

7 *kemény igazság*, amit bár fáj hallani, de mégis erősebbé tesz

Share

Sajnos vannak helyezetek, amikor nincs mit szépíteni, egyszerűen ki kell mondani az igazságot. Még akkor is ha fáj. A következő mondatokat biztos, hogy te is számtalanszor hallottad, de lehet hogy nem is gondolkoztál el rajta. Most el fogsz, ezt garantáljuk!

Valójában senki nem túl elfoglalt ahhoz, hogy válaszoljon neked

Van egy srác, vagy éppen a legjobb barátnőd, aki mindig azt mondja neked, hogy túl elfoglalt, hogy válaszoljon az üzenetedre? A főnököd mindig azzal jön, hogy sajnos túl elfoglalt, hogy visszaírjon neked? Ha nem hallasz valaki felől, akkor az azért van, mert ő szándékosan úgy döntött, hogy nem válaszol neked. És ezek a kifogások sosem fognak változni. Ha valaki akar válaszolni neked, akkor válaszolni fog. Legalább röviden, de megírja azt a választ.

Mindenki a saját érdekeit nézi

Nem számít, hogy mennyire vagy valódi, jószívű vagy gondoskodó egy adott emberrel, az az ember mindig jobban tisztában van a saját szükségleteivel, mint a tiéiddel. Lehet valaki a legfigyelmesebb szerető, ha nem veszi észre, hogy te mire vágysz. Még a legőszintébb munkáltató sem tudja, hogy te mit érzel, miközben dolgozol. A saját érzelmeiddel és a szíveddel csak te vagy tisztában. A legtöbb ember a saját érdekeit nézi, és csak rajtad múlik, hogy meghatározd és fenntartsd a saját határaidat. A leghatalmasabb emberek nem félnek „nemet” mondani arra, amit nem akarnak megtenni – mert tudják, hogy senki sem fog kitartani mellettük, ha nem ragaszkodnak önmagukhoz.

Soha nem fogsz mindenkinek tetszeni

Az az igazság, hogy lehetetlen mindenkinek tetszeni. Mindig lesz valaki, akit a leghagyományosabb életút is sért, vagy unja, hogy te másként látsz dolgokat az életben. Sok kritikát fogsz kapni attól függetlenül, hogy mit teszel, vagy éppen nem teszel, ezért inkább csináld azt, amit szeretsz. Ha van valaki, akinek ítéletére hallgatnod kell az legyen a sajátod.

A világ semmivel sem tartozik neked

Lehet, hogy a világ legmenőbb, legkedvesebb, legokosabb, legérdekesebb embere vagy, de ha ezen tulajdonságaidat egyikéért sem dolgozol meg eléggé, akkor semm jogod azok birtoklására. Az igazán hatalmas emberek tudják, hogy két alapvető választási lehetőség létezik: az egész életedet azzal töltöd, hogy sajnálod magad, mert többet érdemelsz, vagy kapsz annyit, amennyit a magadénak ismersz el.

A korlátok nem ellened vannak

Ha kijelented, hogy nincs időd, pénzed és energiád vagy erőforrásod, hogy megvalósítsd az általad kívánt dolgokat, akkor minden amit állítasz egyszerűen romba dönthető. Hiszen a világon minden egyes embernek van legalább egy rohadt jó kifogása az ellen, hogy miért nem tart még ott ahol akar. Az okos emberek figyelmen kívül hagyják a kifogásokat, és megtalálják a korlátaikat, ahelyett, hogy azon gondolkoznának, hogy miért nem járnak sikerrel valamiben.

A cselekedeteid határoznak meg nem a gondolataid

Ülhetsz egész nap bent egy jobb világon gondolkozva, de amíg ki nem jutsz és nem kezded el végrehajtani a változást, addig tulajdonképpen nem is lesz változás az életedben. A jó szándék csodálatos dolog, de ha nem párosul cselekedettel, akkor semmit sem ér. A nap végén az határoz meg, hogy mit csináltál aznap, és nem az, hogy mire gondoltál közben.

Senki sem jön, hogy megmentsen

Mindannyian el akarjuk hinni, hogy álmaink hercege megérkezik, de ugyanígy gondolkozunk egy életre szóló munkalehetőségről vagy a lottóötösről, ami csak egy karnyújtásra van tőlünk. Ha nem vagyunk elégedettek azzal ahol vagyunk, akkor sokszor menekülünk abba, hogy valaki megment minket. De az az igazság, hogy az élet nem így működik. Senki sem halad azon az úton, hogy szembetalálkozzék a herceggel, aki fehér lovon vágtázik felénk. Ha változtatást akarsz látni az életedben, akkor tenned kell érte. Nincsenek lovagok, neked kell megteni magadat és tenni azért, hogy jobb életed legyen!

Ezt olvastad már?
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *