LOADING

Type to search

Élem

Itt a március, és hoztuk a friss bakancslistánkat *neked*!

Share

Megérkezett a tavasz, virágoznak a hagymás növények, a természet kezd feléledni a hosszú tél után. Bár a világ még nem állt helyre, de reméljük, hogy a tavasz első hónapja neked is elhozza az enyhülést, legalább lélekben. Íme a márciusi bakancslistánk, hogy egy kicsit könnyebben teljen ez a hónap!

#1 Gyakorold a meditációt

Nem könnyű kizárni a külvilágot, de néha nagyon is kell! A lelkednek is jót tesz, ha egy kicsit elcsendesíted az elméd. A meditáció segít ebben. Tegyél be egy meditációs zenét, és vonulj el a világ elől. Reggel és este 10 perc is csodát tesz az elméddel!

#2 Ültess virágokat, szaporítsd a meglévőket, vegyél újakat

Ha már a természet is virágzik, akkor vedd körül te is magad virágokkal. Itt az idő, hogy hagymás növényeket szerezz be, és napról-napra végignézd, ahogy kihajt a jácint, krókusz, vagy éppen a nárcisz. Szerezz be virágmagokat, és tervezd meg, hogy mit hová ültetsz az erkélyeden, vagy a kertedben. Ha már vannak ott virágaid, akkor nézz utána a neten, hogy hogyan tudod őket szaporítani (levélről, tőről, virágról stb). Ne feledkezz meg az átültetésről sem! Ha nincs otthon új növényed, akkor itt az idő, hogy beszerezz néhányat!

A fűszernövények is jó kiindulási alap!

#3 Tanulj meg egy új sportot

Próbáld ki magad egy új sportban. Tudjuk, hogy az edzőtermek zárva vannak, de rengeteg lehetőség van a szabadban sportolásra és otthon is. Szerezz be két nordic walking botot és túrázz, vegyél egy új futócipőt és kezdj bele a gyors gyaloglásba, vagy a futásba. Online is beirakozhatsz akár egy jóga kurzusra, saját testsúlyos edzésre, pilatesre vagy alakformáló tornára (Ajánljuk a Gyerünk Anyukám programot)

#4 Próbálj ki egy új hajszínt

Itt az idő, hogy kívülről is megújulj, ha már új évszak van. Most aztán lehet kísérletezni a hajszínekkel, hiszen ha esetleg elsőre nem úgy sikerül, ahogy tervezted, akkor sincs gond, hiszen valószínű, hogy nem mész emberek közé, és senki sem látja majd. Idén is hódítanak a pasztell árnyalatok (ezt a szőkéknek ajánljuk!) de a barna és a vörös csodás rezes árnyalatai is szépen csillagonak a napsütésben. Ha elég bátor vagy, akkor egy fodrászollóval otthon frufrut is vághatsz magadnak, vagy megigazíthatod a hajvégeidet. (De ezt nagyon gondold át…)

#5 Tarts egy hét digitális detoxot

Töröld le magad a Facebook-ról, Instáról, Twitterről és ne olvasgass híreket. Hidd el, hogy semmiről sem maradsz le, ha egy hétig kivonod magad a közösségi oldalakról. (Nyugi, utána mindent vissza tudsz állítani és aktiválni a profilodat). Meglátod majd, hogy mennyi időd szabadul fel, amit a géped előtt töltöttél és az internetes zaj sem fogja eltompítani az agyadat a nap végére.

#6 Küldj valakinek egy csokor virágot

Ünnepnap és évforduló sem kell hozzá, hogy meglepd az egyik barátnődet, anyukádat, vagy éppen a kedves szomszédodat egy csokor virággal. Hidd el a kedvesség nem csak a meglepett napját fogja bearanyozni, hanem a tiédet is.

#7 Kezdj családfakutatásba

Nincs is izgalmasabb, mint beleásni magunkat az őseink életébe. A Family Search oldalon magyar adatbázis is elérhető, ami segítségével egészen az ük-ük-ük szüleidig (vagy ha szerencséd van, akkor még távolabbi rokonokig) vissza tudsz keresni. Menj végig a családod ágain és keresgélj egyik névről, a másikig míg fel nem vázolod a saját családfádat.

#8 Minden nap öltözz fel csinosan

Legyen a március a csodás tavaszi szettek szezonja! Mikor vetted fel utoljára azt a szép virágos ruhádat, amit tavaly nyáron szereztél be? Márciusban minden egyes nap még akkor is, amikor sehová sem mész öltözz fel csinosan. Legyen rajtad ruha / szoknya / ing – mintha csak egy randira, vagy egy fontos meetingre mennél. Hidd el a kedved is jobb lesz, ha nem a kinyúlt melegítőben ülsz a gép előtt.

#9 Vedd fel a kapcsolatot valakivel, akivel ugyanazt a nevetek

Te ismered a névrokonod? Keress rá a nevedre a legnagyobb közösségi oldalon és nézd meg, hogy kiket hívnak ugyanúgy mint téged. Ha valaki szimpatikus, akkor köszönj rá. Hidd el, nem lesz ciki, inkább lesz vicces a helyzet 🙂

#10 Készülj a húsvétra saját dekorációval

Idén ne a bolti dekorációkat válaszd, hanem kezdj el kreatívkodni. Vegyél dekupázs lakkot és festéket, és idén gyűjtögesd a kifújt tojásokat, amire szalvéta technológiával te festesz mintákat. Készíts szalma koszorúra húsvéti dekorációt, amit kopogtatónak kitehetsz az ajtódra. Meg annyi dekorációra lelhetsz a Youtube-on!

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *