LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

6 jel, ami arra utal, hogy egészséges kapcsolatban élsz

Share

Életünk minden szakaszában különböző típusú kapcsolatokat keresünk, de a legfontosabb, hogy számunkra jó legyen ez a kapcsolat. Ez a 6 jel megmutatja, hogy a kedveseddel a legjobb úton jársz.

Nem kell játszmázni

A “modern élet” randevúi arra késztetnek bennünket, hogy olyan magatartási szabályokat dolgozzunk ki, amit a közösség jónak és helyesnek tart. Csak, hogy néhány példa: ne írjunk mi először smst, várjuk hogy a másik tegye meg. Ne tűnjünk túlzottan lelkesnek, de túl elérhetetlennek se. Megannyi szabály, amit sokan ok nélkül betartanak, pedig felesleges. Ha egy egészséges kapcsolatban élsz, akkor ezek semmit sem fognak jelenteni a számodra. Akkor írsz és akkor találkozol a pároddal, amikor kedved tartja és semmilyen játszmát nem kell játszanod.

Nem csak látszólag éreztiek jól magatokat

Ez nem csak a belső, hanem a külsőnkön is megnyilvánul. A társkereső alkalmazások világban mindig a legjobb formánkat kell nyújtanunk. Kellenek előnyös fotók, frappáns bemutatkozás, és amikor randira kerül a sor, akkor próbálunk minél jobb színben feltűnni. Ha megtaláltad a másik feledet, akkor ezek az “erőfeszítések” teljesen feleslegesek lesznek, mert belül is jól fogod érezni magad, és ez a külsődön is meg fog látszódni!

Elfogadjátok a sebezhetőségeiket

Küzdelmeink, hiányosságaink és lelkünk törött darabjai mind annak a részei amik vagyunk. Óriási bátorságot jelent beengedni valakit az életünk legmélyére, hogy meglássa az igazi valónkat, a sebezhetőségeinket. A meztelen őszinteség elérése egy egészséges kapcsolat kiteljesedése és az igaz szerelem bizonyítéka.

Nem érzed nyomásnak, hogy szexszel tartsd meg a párod

Nőként sok nyomás nehezedik ránk egy kapcsolat kezdetén. Mikor adjuk át magunkat a férfinak, aki tetszik nekünk? Azonnal? Első randin? Harmadikon? Egy hónap után? Pedig a szex csak egy része a nagy egésznek, először az érzelmi kapcsolat kiépítésre kell törekedni, aztán jöhet a fizikai sík. Egy kutatás szerint azok a nők, akik nem várnak a szexszel, azok tovább maradnak kapcsolatban a párjukkal, mint azok, akik sokáig várnak.

Természetesen ez csak egy kutatás, a lényeg az, hogy akkor feküdj le a pároddal, amikor úgy érzed, hogy szeretnél. Ez lehet az első randin, de lehet az ötvenediken is. Semmi sem kötelező!

Ragaszkodsz a szokásaitokhoz

Legyen az családi, vagy éppen a kapcsolatotok különleges szokásai, mindig betartjátok őket. Ha neked az anyukáddal van a havi találkozód, vagy éppen a barátnőiddel pletykálsz telefonon, akkor a párod nem zavar, nem sértődik meg, nem szól ezért, hanem elfogadja, és te is ugyanígy teszel. Vannak közös rituáléitok is, és egyáltalán nem ciki, ha ez kimerül a szív alakú palacsintasütésben, vagy éppen a közös arcmaszkozásban.

Tudjátok szavak nélkül is, hogy merre tart a kapcsolatotok

Különböző kapcsolatok különböző ütemben alakulnak ki. Van aki 2 nap után már bemutatja a szüleinek a párját, mert úgy érzi, hogy teljes az elkötelezettség közöttük. Van, aki néhány év után sem nevezi a párjának a másikat, de ettől természetesen nem szereti kevésbé. Minden ember más és más, van akinek nem okoz problémát a kapcsolat verbalizálása, más pedig küzd ezzel.

A „merre tart a kapcsolatunk?”  beszélgetést feleslegesnek érzitek, mert benne vagyok és tudjátok, hogy nincs szükségetek erre. Viszont amikor eljön annak az ideje, hogy kimondjatok dolgokat, akkor annyira könnyű lesz ez köztetek, hogy nem lesz semmi kétségetek.

Nálatok hány dolog stimmel a kapcsolatotokban a fenti felsorolásból?

Ezt is olvasd el!Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *