LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom

A Gyűrűk ura filmek listája a legrosszabbtól a legjobbig (szerintünk)!

Share

Visszatért az HBO-ra a teljes sorozat (mi nézni fogjuk, pláne azért mert a Hobbit sorozatból a rendezői változat jön), így úgy éreztük írunk egy listát.

Mert szeretjük a listákat.

Természetesen lehet NEM egyet érteni velünk, jöhetnek kommentbe a saját vélemények!

6.  A hobbit: Az öt sereg csatája (2014)

Valójában ezzel a nagyívű, akciódús filmmel zárul a sorozat, nekünk mégis egy kicsit hiányérzetünk van.

Az akció jeleneteket mintha már ezerszer láttuk volna, egy kicsit untuk is, a drámai jelenetek pedig nem igazán vannak kidolgozva. Bár Bilbó még itt is nagyon kedves a szívünknek, és a film vége átvisz Frodó történetére, valójában indokolatlanul hosszú és unalmas a sok csatajelenet.

Peter Jackson rendező is elismerte, hogy nem igazán sikerült jól.

5 A hobbit: Szmaug pusztasága (2013)

Miután Bilbó és a csapat elindul, ebben a részben ismét bekapcsolódik Legolas, aminek mindenki örül, mi is! Pont egyenlő részben kapunk akciót és karakter drámát, szinte egy pillanatra sem ül le a sztori.

Számtalan okos rendezői megoldást látunk, ami miatt mégsem ez a kedvencünk a trilógiából az az érzés, hogy Jackson megint monumentális filmet akart forgatni, pedig a kevesebb néha több. Mocorgunk az akciójelenetek alatt, és nem értjük, hogy miért kell ennyi. A színészek fenomenálisak, néha jobb lenne “csak” hagyni őket játszani…

4 A hobbit: Váratlan utazás (2012)

Tudjuk, hogy sokan fanyalogtak, amikor a hobbit története folytatódott (pontosabban elkezdődött). A Gyűrűk ura trilógiához nehéz volt felnőni, és nem is igazán sikerült egyesek szerint.

Bevalljuk, hogy mi nem a fanyalgók, hanem az örömködők táborát gyarapítjuk, és nagyon szeretjük a sorozat első részét (is)! Bilbó karaktere a kezdeti idegesítőből viszonylag gyorsan a szerethetőbe vált át, Gandalf csodálatos, mint mindig, és a mondakörbe visszalépni otthonos és simogató érzés. Szeretjük, mert ismerős, ugyanakkor az új szereplőknél is tízpontos a casting!

A sorozat első része a háromból a kedvencünk.

3 A gyűrűk ura: A két torony  (2002)

A trilógia második része valójában egy nagyon izgalmas és akciódús csatába fut ki, amit azért szeretünk, mert bár tele van akcióval, mégsem unalmas. Jackon ügyesen adagolja a különböző résztörténeteket, a karakterek még jobban kiteljesednek, és tökéletes híd az első és második rész közt.

2 A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége(2001)

Ahogy elkezdődik minden. El sem tudjuk képzelni a nyomást a készítőkön, és a boldogságot, amikor megugorják a kötelezőket. Szinte nincs olyan Tolkien rajongó aki ne szeretné, mert egyszerűen minden perce telitalálat, még akkor is, ha sokban eltér az eredeti regényfolyamtól.

A karaterek bemutatkoznak, az utazás elindul, mi pedig szeretjük őket, az első perctől.

1 A gyűrűk ura: A király visszatér  (2003)

Megvan az oka annak, hogy a Király visszatér jelölésének évében szinte az összes érdemleges Oscar díjat elhozta. Ez az alkotás nemcsak a sorozat legerősebb darabja, de minden idők egyik legjobb filmje, nem is kérdés. Minden benne van, amit egy jó filmtől várunk. Újra és újra megnézzük, és elindulunk Középföldére, ha úgy érezzük a világ, amiben élünk épp nagyon kegyetlen vagy furcsa.

Márciustól az HBO kínálatában a sorozat, nézd meg te is újra mind a hat részt!

Ez is érdekelhet:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *