LOADING

Type to search

Mozizom Rácsodálkozom

10 dolog, amit (talán) nem tudtál Bradley Cooperről

Share

Az amerikai mesterlövész, Napos oldal, Csúcshatás, Csillag születik – csak néhány film, amiből ismerhetjük Bradley Coopert, aki többször lett már az “Év legszexisebb színésze” díj nyertese. Mellette 3 Oscar-jelölést is megszerzett, de még megannyi dolog van, amit nem tudunk róla.

Indult a Zöld Lámpás szerepéért

2009-ben majdnem övé lett Ryan Reynolds helyett a Zöld Lámpás szerepe. A szuperhősös film utolsó pillanatáig biztos volt benne, hogy ő kapja a szerepet, de Ryan valahogy beelőzte végül.

40 font izmot (kb 18 kilogramm) szedett fel Az amerikai mesterlövész szerepéért

Chris Kyle szerepéért Bradly Cooper igazi izomkolosszusra gyúrta ki magát, hogy hasonlítson a háborús hősre. Napi 2 edzése volt (2-2 órás időintervallumban) és igazi tömegnövelést hajtott végre 3 hónappal a szerepe előtt. Bradley elmondta, hogy ugyanazokat a zenéket hallgatta az edzésein, amiket Chris Kyle a tengerészetnél munka közben. Napi 5000 kalóriát evett, és hatalmas súlyokat emelt. Még azt is megtanulta, hogy hogyan kell lőni, és az egész forgatás alatt karakterben maradt mint egy igazi tengerészgyalogos.

Ezen a videón megnézheted Cooper átalakulását!

https://youtu.be/ESB1CqrLA7g

Nem érettségizett le, mert éppen forgatott

Bradley karrierje éppen akkor kezdett el felfutni, amikor érettségizett volna. Az érettségi napján volt a Wet Hot American Summer vígjáték bemutatója, így a színész elmulasztotta azt, mert inkább a filmmel foglalkozott. Persze nem bánja – ezt a GQ magazinnak nyilatkozta anno egy interjúban, de azóta pótolta a papírt.

Ezért nem játszott sokat az Aliasban

Bradley Cooper arra kérte JJ Abramst, az Alis sorozat íróját, hogy vegye ki a szerepből, mert egyre kevesebbet szerepelt a képernyőn és ezzel a sorozattal majdnem véget is ért a karrierje, ami éppen elkezdődött. Végül az élet megoldotta a dolgokat, mert a színész kosarazás közben megsérült, így nem tudott több részt vállalni a kémes sorozatban.

A legnehezebb szerepe a Másnaposok című filmben volt

Egy olyan színész, aki játszott már háborús hőst, vagy FBI-ügynököt, annak a Phil nevá napszemüveges vicces szerep talán nem lehet kihívás. Ám mégis így volt, erről maga a színész mesélt.

“Ez a karakter annyira különbözött, tőlem, hogy valójában azon csodálkoztam, hogy amikor néztem magam, hogy ez mennyire nem én vagyok” – mondta egy interjúban Bradley.

James Lipton tudta, hogy Bradley Coooper befut majd

James Lipton, az Inside the Actors Studio műsorvezetője megjósolta Bradley Cooper sztárságát. Cooper színészi mesterképzésén az Elefántemberből adott elő egy jelenetet, ami látott James Lipton, aki azonnal tudta, hogy ebből a srácból sztár lesz később. És milyen igaza lett!

A Szex és New York miatt tanult meg botváltós autót vezeti

Tudtad, hogy Bradley Cooper első tévés megjelenése a Szex és New York sorozatban volt. Sarah Jessica Parker egyik szerelmét alakította, aki elvitte Carriet kocsival, ám ahhoz előbb Bradley-nek meg kellett tanulni botváltós autót vezetni, ezért beirakozott egy autós iskolába.

Bradley a Szex és New Yorkban

Egy film miatt akart színész lenni

Bradley Cooper tudta, hogy színész akar lenni, miután 12 éves korában meglátta David Lynch Az elefántember című filmjét . A Vanity Fair magazin interjújában mesélte, hogy zokogott a film végén, és teljesen lenyűgözte John Merrick méltósága és embersége. Egyébként Bradley azóta ezt a szerepet el is játszotta a Broodway-en.

Portás volt egy hotelben, amikor New Yorkban költözött

Amikor a színészet miatt New Yorkba költözött, akkor a manhatteni Morgans Hotelben volt portás éjszakánként. A színész itt találkozott Leonardo DiCaprióval, aki ünnepelt sztár volt a Titanic miatt. Bradley csak arra tudott gondolni, hogy mennyire távoli tőle ez az egész, aztán szép lassan ő is elért a sztárságnak ennek a fokára.

Bradley Cooper nagyon okos

Folyékonyan beszél franciául (alább meghallgathatod videón!), és végül kitüntetéssel diplomázott Georgetown-ban az angol szakon. A szakdolgozatát Nabokov Lolitájából írta. Mesterképzésre a New Yorki Színész Stúdió drámaiskolájába jelentkezett, és végül be is jutott. Sokszor elgondolkozott hogy visszamegy az egyetemre PhD-t csinálni, hogy angol irodalmat oktasson.

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *