LOADING

Type to search

Élem Ez+az

8 dolog, ami segíthet, hogy újra magadra találj idén tavasszal

Share

Ezen a világon semmi sem marad a régiben, az égen lévő madaraktól kezdve a földi hangyákig. A virágzó rózsáktól a lehullott levelekig minden a maga módján és ütemében nő és fejlődik. Idén tavasszal te is fejlődhetsz, ha egy kicsit tudatosabban állsz az élethez. Tudjuk, hogy nem könnyű, de néha változtatni kell a nézőpontunkon, hogy fejlődhessünk.

Változtasd meg perspektívádat

Az a helyzet, amiben most vagyunk, meghatározza, hogy hogyan érzékeljük a dolgokat, és ez óriási szerepet játszik a viselkedésünkben. Túl gyakran csapdába esve érezhetjük magunkat, és nem azért mert nincs kiút, hanem azért, mert nem látjuk a kiutat. Ez hasonló ahhoz, mint amikor elakadunk egy útvesztőben, és elvesztjük az irányítást a helyzetünk felett, így eszeveszetten teperünk egy kiútért, de a labrintus nem enged.

A labrintus most az életünk, és az utak nem változnak, de ha másként szemléled a világot, egy alternatív nézetből, az segíthet kiutat találni. Koncentrálj arra, hogy mit szeretnél elérni, és haladj efelé. Legyen bizalmad magadban, mert csak így érheted el a célt.

Minimalizálj!

Sokan küzdünk ezzel, de ha megszoksz egy bizonyos környezetet az megakadályozhat a fejlődésben. Az új környezet gyakran motiválhat arra, hogy új kezdetre lelj, és ez belülről kezdődik. Persze rendet rakhatsz magad körül is is, hiszen minél nagyobb teret kapsz a környezetedből, annál jobban össze tudod gyűjteni a gondolataidat, és ezáltal megelőzheted az érzelmi lecsúszást. Sok mindenhez, amihez ragaszkodtál – félelem, fájdalom, bűntudat – gyakran csak a képzeletedben létezik, és ha elengeded ezeket a félelmeket, akkor felszabadulhatsz. Kérdezd meg magadtól, hogy “Valóban érdemes-e ezen a dolgon aggódni és naponta foglalkozni vele?” Ha a válasz nem, akkor válj meg tőle gondolatban, és az aggodalmadat próbáld meg békéve alakítani. Jobb lesz tőle az életed!

Változtasd meg a rutinodat!

Amikor egy rutin másodlagos jellemmé válik, akkor gyakran csapdába kerülve érezheted magad, hiszen gondolkodás vagy összepontosítás nélkül telnek a napjaid, hiszen a tested már edzett lesz, hogy ezt a rögzített rituálét kövesse. Ezért létfontosságú, hogy változást hozz az életedbe, mely során minden nap megpróbálsz legalább egy új dolgot végrehajtani, ha ez lehetséges. Ez lehet olyan egyszerű dolog is, hogy egy másik útvonalon mész a boltba, 5 percet meditálsz, vagy táncolsz a kedvenc dalodra, ami felvidít, esetleg csinálsz valami olyat, amit eddig soha az életben nem tettél, vagy nagyon régen.

Légy kitartó és pozitív

Nincs változás egyik napról a másikra. Nem mehetsz aludni azzal a gondolattal, hogy „leállítom a holnapi halogatást”, hogy aztán felébredve minden egyes napi feladatot azonnal elvégezz pillanatnyi habozás nélkül. (Persze ha megcsinálod, akkor le a kalappal!) Ám önmagunk újrafeltalálása egy folyamat, és mi is csak emberek vagyunk. Az élet kiszámíthatatlansága miatt olyan napokkal kell szembenéznünk, amelyekben küzdünk, és nem sikerül semmi sem, de ekkor érdemes emlékeztetni magadat az okra, hogy miért kezdted el ez az utat.

A szokás megváltoztatása időt és kitartást igényel. A legfontosabb az, hogy pozitív maradj, és ne add fel, mert amint az elme elhisze ezt, a tested követni fogja!

Vállalj kockázatot!

A siker érdekében ki kell lépned a komfortzónádból, mert itt kezdődik az igazi kaland. Gyakran saját félelmünk és bizonytalanságunk fest nagyon rossz forgatókönyvet az életünk filmjéről, amikor megpróbálunk valami újat hozni vagy éppen valamit kizárni az életünkből. Viszont itt jön közbe a kitartásunk a szokásaink megreformálása, amivel képesek vagyunk megakadályozni, hogy a gondolkodásmódunk vissztartsa a félelmeinket.

Ne felejtsd el, hogy amikor megpróbálsz valami új dolgot, akkor megadod magadnak a növekedés esélyét, viszont amikor hagyod, hogy gondjaid győzedelmeskedjenek, akkor megfosztod magadtól ezektől az esélyektől.

Vedd körül magad jó társasággal

A társaság, ami körülvesz elkerülhetetlenül befolyásol téged, ezért elengedhetetlen, hogy olyan emberekkel vedd magad körül, akik inspirálnak és segítenek előrébb lépni. Nem kell olyan társaság, aki csak dícsér, hanem olyan emberek kellenek, akik józanul elmondják, hogy mit kell másként csinálni, hogy fejlődhess.

Ne rohanj!

A türelmetlenség a növekedés ellensége. A virágzáshoz mindig elegendő időt kell adnod magadnak. Vedd észre az apróságokat, mint a művészek, akik tudják, hogy a türelmetlenség elronthatja az összképet egy csodás festménynél. A türelmetlenség olyan hibákat eredményezhet, amely megzavarhatja a napok, vagy akár hetek aprólékos és szorgalmas munkáját.

Becsüld meg mennyire messzire jutottál!

Könnyű kritizálni magad, hogy miért nem vagy még ott, ahol lenni szeretnél, de erőre van szükség ahhoz, hogy megbecsüld magad, mert nem ott vagy, ahol régen voltál. Értékeld a saját fejlődésedet, mielőtt elvárnád, hogy bárki más észrevegye az elvégzett változásokat és fejlődéseket magadban.

Ezt olvastad?


Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *