LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Az erősnek tűnő nők gyakran csak álarcot viselnek

Share

Azok a nők, akik erősnek mutatják magukat, ám a szívük mélyén érzékenyek, álarcot viselnek. Két énjük van: az egyik, amit megmutatnak a világnak, a másik pedig az, amit csak ők ismernek.

Az erős nőket kevés dolog tudja kibillenteni. Úgy tűnhet, őket semmi sem zavarja, nem törnek össze a káosz kellős közepén sem. De ez csak a látszat. Belül olyan érzelmi vihar tombolhat, amelyet nagyon nehéz kordában tartani.

Amikor erősnek mutatod magad, ám a szíved mélyén sérülékeny vagy, az emberek azt gondolhatják: bármit mondhatnak neked, bármit megtehetnek veled, te úgyis kibírod. Átvághatnak, semmibe vehetnek, te nem törsz meg.

Pedig ez nem igaz.

Mert valójában a lelked könnyezni kezd minden alkalommal, amikor valaki megbánt. Magabiztosnak és határozottnak tűnsz, hogy ne lássák meg a gyenge oldaladat. Ne lássák, milyen bizonytalan is vagy. Senkinek nem kell tudnia, hogy egy-egy csalódás után te is álomba sírod magad.

Erős nőként úgy teszel, mintha minden rendben lenne.

Mintha nem hiányozna valaki az életedből, akinek a karjaiba bújhatsz. De éjjel, amikor senki sem lát és senki sem hall, azt kívánod, bárcsak ne kellene egyedül feküdnöd az ágyban. Bárcsak lenne valaki, aki a füledbe súgja, hogy milyen csodálatos vagy.

Ez a valódi éned.

A valódi vágyaid.

Nem az vagy, aki azt tettei, hogy ő független és nincs szüksége senkire. Nem az vagy, aki keményen állja a pofonokat. Nem az, akinek nincs szüksége bátorításra és szeretetre. Hiszen mindenkinek van. Nem arra születtél, hogy megmutasd a világnak, milyen erős vagy.

Ez nagyon fárasztó.

Egy idő után ki fogsz égni.

Arra születtél, hogy boldog legyél. Nem az álarc fog erőssé tenni, hanem az, ha mersz a szíved szerint élni. Akkor az erő valódi lesz, nem egy magadra aggatott látszat.

Azzal mutatod meg a szívósságod, ha eltéped végre a megfelelés láncait.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

 • 1

You Might also Like

3 hozzászólás

 1. babmmami 2021-04-10

  Soha nem viseltem álarcot, talán a csillagjegyem szabályozta ezt. Viszont, néha jobb lett volna, mert,
  nem biztos, hogy jó, ha mindig nyíltak és őszinték
  vagyunk.

  Válasz
 2. Mo 2022-03-22

  Szó sem lehet róla, hogy másnak, erőswbbbek mutassam magam, mint amilyen valójában vagyok. Ha bántottak, semmibe vettek, azt az illető tudomására hozom és otthagyom.

  Válasz
 3. Tukacs Andrea 2022-07-25

  Àlarc csak azoknak kell,akik érdekből, be nem teljesült vágyaikat szeretnék megvalósítani mások által,mert jobban szeretnek ‘kapni’,mint adni.Az erős nők csendben teszik a dolgukat,és próbálnak ‘láthatatlanok’ lenni.

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *