LOADING

Type to search

Eszem-iszom Inspiráció

Éljen a Meal Prep, azaz készítsd el te is előre a heti étkezéseidet!

Share

A Meal Prep igazi reneszánszát éli, pedig nem újkeletű találmány, igazából ismerős lehet mindenkinek, aki kollégista volt, vagy nagyobb családra kell főznie. Arról van szó, hogy több napra, vagy akár egy hétre előre megfőzünk magunknak és aztán kisebb adagokban el is csomaguljuk dobozokba, hogy a következő napokban csak elő kelljen vennünk és megmelegítenünk az ételeket, ezért nagyon népszerű elfoglalt emberek körében, de megkönnyíti például a munkahelyi étkezések problematikáját is, ráadásul így nem rendelünk annyi gyorsételt sem.

A módszer nyilván nem kivitelezhető minden fajta étellel, de jól működik sült húsokkal, ragukkal, zöldségekkel és például rizzsel. Ha voltál koleszos, bizonyára te is azt vallod, hogy a párjanincs dobozba zárt házi koszt gyakran kihúzott a bajból, ha pedig elfoglalt anyuka, dolgozó nő vagy, jól tudod, hogy nincs minden nap időd arra, hogy többfogásos ebédet készíts.

Ilyenkor tényleg jól jön néhány olyan recept, amiből nagyobb adagot lehet készíteni és amit huzamosabb ideig lehet tárolni, fagyasztani, hiszen bármikor elővehető, ha elfogyott a főtt étel, de az sem elhagyangolható, hogy a pontosan megtervezett és lefőzött heti menü nagy terhet vesz le az ember válláról. Inspirálódj te is és próbáld ki a dobozolást!


Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *