LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

5 emlékeztető neked, ha a szerettednek vagy szerelmednek alkoholproblémája van…

Share

Nem tudod megváltoztatni őt.

Nem tudod meggyőzni, hogy hagyjon fel az ivással. Saját magának kell meghoznia a döntést. Ezért ne érezd úgy, hogy a te hibád, ha nem tudod leszoktatni. Ne érezd úgy, hogy te vagy az, aki felelősséggtel tartozik, mert ha szeretné, ha igazán szeretné, akkor abbahagyná az ivást, vagy ha egyedül nem képes rá, kérne segítséget szakembertől. Ez az ő ügye, és nem a te hibád. Még ha szereted is és bármit megtennél érte, ha ő nem tudja elhatározni magát és továbbra is úgy bánik veled, mint egy darab ronggyal, a legjobb, amit tehetsz magadért, ha elhagyod. Szabadítsd fel magadat!

A viselkedése nagyon negatív hatással van rád.

Nem számít, hogy a partnered, a testvéred, az unokatestvéred vagy a legjobb barátod. Ha közel állsz hozzá, az alkoholizmusa rád is rossz hatással van. Megváltozik a te viselkedésed is. Hatással van a gondolkodásodra. Ezért nem ő az egyetlen, akinek támaszra és segítségre van szüksége. Több olyan anonim csoport van, amelyet alkoholisták családtagjainak vagy barátainak hoztak létre. Ezeket bármikor meglátogathatod és segít abban, hogy ne érezd úgy, egyedül vagy ezzel a problémával.

Valószínűleg nem ez az igazi énje… de most ez Ő.

Úgy érezheted, hogy kötelességed kitartani mellette, mert tudod, hogy kicsoda, amikor józan. Tudod, hogy a lelke mélyén jó ember. Tudod, hogy valójában nem akar téged bántani. Ennek ellenére nem várhatsz rá örökké.
Ha hosszú ideje szenved, és még csak nem is próbál segíteni magán, akkor engedd meg magadnak, hogy kilépj a kapcsolatból. Jóllehet nem ez az igazi énje, de ez az a személy, aki mellett leragadtál. Az a másik ember most nincs itt.

A búcsú nem örökre szól.

Ha úgy dönt, hogy segítséget kér, ha elindul a tisztulás útján, ha erőfeszítéseket tesz a gyógyulásra, akkor talán újra lehet közös jövőtök. Talán egyszer újrakezdhetitek. De nem most. Amikor így viselkedik. Nem akkor, amikor az alkohol a legjobb barátja és az első gondolata. Még ha a legjobban is akarod neki, el kell kezdened azon aggódni, hogy Neked mi a jó, mert a Te mentális egészséged is számít.

Nem vagy rossz ember, csak azért, mert elhagyod.

Nem számít mit gondolnak más emberek. Nem számít, ha azt gondolják, hogy szívtelen vagy. Fogalmuk sincs, hogy milyen neked ez a helyzet és mennyire mérgező számodra. Fogalmuk sincs hányszor adtál egy újabb esélyt neki… Fogalmuk sincs, hogy beleadtad az egész szívedet és a lelkedet is, hogy segítsd neki – de nem fogadta el a segítségedet. Mindig csak rossz döntést hozott. Még ha bűnösnek is érzed magad, mert elhagyod azt az embert, akit szeretsz, akinek olyan kétségbeesetten akartál segíteni és akiért mindent megtettél.

Ha segítségre van szükséged kattints erre a linkre:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *