LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

Ha ezt a 15 jelet tapasztalod magadon, tudd, hogy Te is *szuperérzékeny* ember vagy

Share

Van néhány tulajdonság, ami igazán ránk és amit büszkén vállalunk…

Egész életedben azt hallgatod, hogy milyen érzékeny vagy.

Gyerekkordban mindig azt mondták rád, hogy nagyon érzékeny gyerek vagy. A barátaid valószínűleg úgy jellemeznek téged, mint akinek nagy szíve van, mert sokszor túlcsordulnak benned az érzelmek.

Nagyon jók a megérzéseid és ritkán kell csalódnod bennük.

Bízol az ösztöneidben. Megtanultad még tovább csiszolni a tested jelzéseit, és mindig megérzed, ha valami nem stimmel vagy amikor valami történni fog.

Nem tudsz én-idő nélkül működni.

Szükséged van időre, hogy feltöltődj, hogy egy kicsit távol lény minden társadalmi impulzustól és csak úgy egymagad lehess. Ha túl sok idő telik el anélkül, hogy egy kis szünetet tartanál, úgy érzed, hogy teljesen kimerültél.

Könnyen túlterhelt leszel.

Nagy tömeg, túl sok erős fény, erős illatok, nagy társaság… ezektől könnyen túlterheltté válsz. A túl sok stimuláció igénybe veszi az idegrendszeredet és jóllehet megbirkozol a helyzettel, mégis alig várod, hogy elmenekülhess.

Nehezen viseled az emberekből áradó negatívitást.

Teljesen felemésztenek a pesszimisták, vagy azok, akik a negatív gondolataikkal folyamatosan lehúznak másokat.

Jó az emberismereted.

Elég csak egy kis időt eltöltened valakivel, máris olyan, mintha olvasnál a gondolataikban. Mindig érzed mikor mond igazat vagy mikor hazudik az illető.

Nagyon empatikus vagy.

Ha egy barátod vagy akit nagyon szeretsz nehéz helyzetbe kerül, olyan mintha te is átélnéd. A szomorú filmek és zenék nem a te műfajod, mert azonnal megríkatnak. Bár ezt tulajdonképpen nem is bánod, hiszen szereted az ilyen “jó sírást”.

Mindenki veled akarja megbeszélni a problémáit.

Úgy tűnik, egyike vagy azoknak az embereknek, akiket mások mindig beavatnak a magánéletükbe. Mindegy, hogy egy parkban ücsörögsz egy padon vagy a buszon utazol, valaki biztos elkezd veled beszélgetni és hamarosan már az élete történetét is megismerheted. Jó hallgatóság vagy, ezért mindig te vagy az első gondolata mindenkinek, akinek problémája akad.

Gazdag belső életet élsz és imádsz álmodozni.

Amikor az élet túl sok lesz, úgy érzed kimerültél és legszívesebben elmenekülnél valahová, tudod, hogy a fejednél nincs jobb hely a világon. Az agyad mindig ott van veled és szerencsére remek képzelőerővel bírsz. Ki tudsz kapcsolni a villamoson vagy egy váróteremben, ami szintén tökéletes alkalmat kínál a nappali álmodozásra. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy feltölthesd magad.

Nem bírod az erőszakos filmeket.

Ezeket nehezen bírod feldolgozni. Szomorú leszel vagy dühös, és mélyen megérintenek, ezért inkább elkerülöd az ilyen témájú filmeket.

Nagyon jól fel tudod használni az érzelmeidet a kreatív alkotófolyamatokban.

Úgy tudod a legjobban kiadni és feldolgozni az érzéseidet, ha felhasználod az alkotásaidban: írsz, festesz, rajzolsz… Szereted, hogy egy műalkotásba teheted bele a tapasztalatokat és élményeket, amelyeket megéltél.

Alaposan megfigyelsz másokat és a környezetedet.

Talán csak habozott az illető, mielőtt mondott volna valamit… Talán a testbeszéde árulta el… De te mindig észreveszed ezeket az apró jeleket.

Az emberek mindig azt kérdezik tőled, hogy miért vagy ilyen érzékeny.

És ami azt illeti, ez az egyik legzavaróbb és legidegesítőbb kérdés, amit egy szuperérzékeny embernek feltehetnek.

A részletek embere vagy.

Olyan dolgokat is észreveszel, ami mások figyelmét elkerüli. Azonnal észreveszed, ha valakinek más a haja, vagy éppen valamit átrendeztek egy szobában.

Nehezen döntesz és túl sokáig hezitálsz.

Az előnyöket és a hátrányokat mérlegelni még könnyű, de maga a döntési folyamat már sokkal ijesztőbb tud lenni. Minden lehetséges forgatókönyvet számításba veszel, ami az elhatározásod következménye lehet, mert a lehető legjobb döntést akarod hozni. Ha pedig mégse úgy alakul, ahogyan remélted, újra visszazuhansz a gondolataidba, hogy átrágd magad, vajon mit ronthattál el…

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *