LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Ez+az

3 mesekönyv, amivel lekötheted az ovis gyerkőcödet

Share

Hoztunk egy kis mesekönyv ajánlót, ami segíthet abban, hogy az ovis foglalkozások, és a tanulás és leckeírás után együtt tudjatok elmerülni egy olyan mesevilágban, ami kikapcsolja a gyereket.

Vili és Bobi kalandjai talán a fiú olvasókat fogja jobban vonzani, de a kedves történetben mindenki megtalálhatja azokat az érdekességeket, amik tömegközlekedés közben érik. Most hogy amúgy sem villamosozunk és buszozunk olyan gyakran, ezzel a kis könyvvel felfrissíthetőek a KRESZ szabályai és az utazás izgalma is újra átélhető.

Baginé Lugosi Diána – Vili és Bobi kalandjai – Beszélgetős mesekönyv

Vili egy Tátra, Bobi egy Ganz villamos, és miközben a magyar főváros legszebb vonalain –az 1-esen illetve a 2-esen – járnak, izgalmas kalandokban van részük. Találkoznak Tomival, a busszal és Morisszal, a metróval is, utasokat szállítanak, akik mesélnek azokról a helyekről, ahonnan jönnek. Miközben ezt a mesekönyvet lapozza kis Olvasója, megismerkedik a járművekkel, néhány közlekedési szabállyal és Budapest fontos helyszíneivel, épületeivel. A kérdések és játékos feladatok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy szülő és gyermek tartalmas beszélgetéssel egészítse ki a meseolvasást, fejlődjön a gyermek fantáziája, képességei. Közben talán ahhoz is kedvet kapnak, hogy végigkísérjék Vilit és Bobit egy útjukon, itt-ott leszállva ismerkedjenek Budapesttel.

A kétgyermekes édesanya, Baginé Lugosi Diána tartalmas, interaktív és modern meséjét Felföldi Anna élethű és kedves, egyúttal a fantáziának is teret engedő rajzai elevenítik meg.

Dr. László Tímea: Olívia, Nonó és Beni kutya

Tímea olyan könyvet készített, ami egy igazi család történetét mutatja, hiszen ez a könyv az ő családjáról és az ő élményeikről szól. A 164 oldalas 11 meséből álló családi mesekönyv fiúknak és lányoknak is tartogat izgalmas történeteket, amikhez természetes csodás grafika is társul.

Olívia, Nonó és Beni kutya történetei bármelyik ovissal- kis iskolással megtörténhetnek, éppen ezért érezhetjük őket olyan közel magunkhoz. A könyv weboldala egyben családi blog is, és a szerző rendszeresen új, a könyvben nem olvasható meséket oszt meg, amiket a szülő könnyedén felolvashat bárhol, bármikor, akár a telefonjáról is. A blogon megtudhatod azt is, hogy mit gondol valójában a mesebeli Anya, akinek érzelem-gazdag írásai olykor lelket-korbácsoló, máskor simogató témákat érintenek.

Farkas Nóra: Összeköt a szeretet

Nem egyszerű az élet most az óvodás gyerekeknek, hiszen majd a szünet után újra vissza kell szokniuk az oviba, és újra el kell kezdeniük a napi rendszert. Ebben is segíthet Farkas Nóra könyve, ami rendszert teremthet (újra) a gyermekeknek. A 3 éves kortól ajánlott könyv most is segítségére lehet a gyerkőcnek, hiszen olvasás közben együtt idézheti fel a szülő és a gyermek az ovis élményeket, és amikor újra vissza lehet menni, akkor zökkenőmentesebb lesz az elválás és a délutáni alvás rutinja.

Hol volt Kobak, mielőtt megszületett volna? Mi az a láthatatlan madzag, ami akkor is összeköti az anyukájával, amikor éppen nincsenek együtt? Miért kell Kobaknak az óvodában maradnia, és mikor találkoznak újra? És mi vár rá ezen az ismeretlen helyen? Ezt a kedves könyvet lapozgatva és Szepesi Szűcs Barbara kedves képeit nézegetve mindent megbeszélhetünk. A történet végén játékos feladatok és kitöltendő oldalak segítik a kicsiket abban, hogy megbarátkozzanak a gondolattal, mostantól ők is óvodába járnak.

Ezt olvastad már?

http://goodstuff.hu/2020/09/07/a-gyermeked-sikerenek-a-kulcsa-ha-a-kerdeseire-alapos-reszletesseggel-valaszolsz/

Tags:

1 Comment

  1. fölsewiccs5 2021-05-02

    A cikk a jelen helyzet okozta gyermeki problémákra keresi a megoldást, szerintem a legjobb úton. A gyermek a könyvek által talál megoldást saját gondjaira, tehát, ha azonosulni tud a könyvben leírtakkal, akkor „egy mankót adunk a kezébe”.

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *