LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Bármikor változtathatsz életeden, ne higgy annak, aki mást mond!

Share

Mindenkinek vannak álmai. A szíve mélyén még annak is, aki ezt tagadja. Néha határozottan és céltudatosan lépkedünk feléjük, ám máskor elveszítjük az erőnket. Elveszítjük, mert rájövünk, hogy nem a saját álmainkat követtük.

Az igazság: mind arról ábrándozunk, hogy egyszer gazdagok, sikeresek és boldogok leszünk. Ez persze minden embernek mást jelent, ugyanakkor a cél egyértelműen a vágyaink valóra váltása.

Ebben van erő.

Sokszor halljuk azt, hogy ne adjuk fel. Hogy higgyünk magunkban. Maradjunk következetesek és tartsuk az irányt. És ez mind rendben is van. Ám az út nem mindig lineáris. Nem csak felfelé halad, nem növekszik folyamatosan.

Vannak visszaesések és kilengések.

Sőt, sokszor arra eszmélhetünk, hogy nem jó célt követtünk. Az ember ugyanis folyamatosan változik, alakul. Ezért érdemes akár többször is felülvizsgálnunk azt, hogy mire vágyunk. És ez a kulcs: mi mire vágyunk.

Nem mások.

MI!

Mert bizony az is előfordulhat, hogy az álom, amit követünk, valójában nem is a miénk. Talán a szüleink szerették volna így. Netán gyermekként tettünk egy fogadalmat valaminek a hatására.

De az is lehet, hogy valamilyen más kényszerből cselekszünk. Vagy hogy az álmunk elérésével meg akarunk felelni valaki másnak.

Honnan tudhatjuk, hogy rossz cél felé lépkedünk?

Az ember érzi. Idővel, minél jobban megismerni önmagát, annál tisztábban fogja látni, hogy az út, amin jár, az valójában nem az övé. Az érzések mindig elárulják. A görcs a gyomorban, a késztetés, hogy elmeneküljünk…

Nem az számít, mit gondolnak rólunk mások. Tudom, hogy ezt nehéz elengedni, hiszen úgy növünk fel, hogy mindig másoknak akarunk megfelelni. Először: a szüleinknek. Mert hát ők azok, akik életben tudnak tartani gyermekként.

Ez természetes.

Ám az már nem, ha képtelenek vagyunk elengedni ezt a megfelelést.

Hogyan akarod élni az életedet? Hogyan szeretnéd, hogy kinézzenek a mindennapjaid? Lehet, hogy ha megválaszolod ezeket a kérdéseket, meg fogsz döbbeni. Mert eddig nem láttad, hogy rossz úton jársz.

De már tudod.

És azt is, hogy a legjobb választás mindig az, ha a szívedet követed…

Olvasd el ezt is:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *