LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

9 mérgező dolog, amit azért csinálsz, mert félsz, hogy örökké egyedülálló leszel

Share

Az egyedülálló embereknek nem csak magával az egyedülállósággal kell megküzdeni, ott van az a gondolat is, hogy mi történik akkor, ha elérik a 30-as éveik közepét és komoly partner nélkül maradnak. Ez a forgatókönyv számukra igazi kudarc. Az egyedülállóságtól való félelem önpusztító magatartáshoz vezethet, amely visszatarthatja az egészséges és boldog élet érzését is. Ráadásul 9 olyan dolog is van, amit öntudatlanul is megtehetsz, mert félsz az egyedülléttől:

Rosszul érzed magad, ha visszautasítja valaki a meghívásodat

A fejedben az egyedülálló státusz kudarcot, szomorúságot, magányt és sok egyéb negatív dolgot jelenthet. Ez tudat arra késztethet, hogy olyan dolgokhoz is folyamodj, amivel minden esélyt megragadsz, hogy kapcsolatba kerülj valaki mással. Ha valakit meghívsz valahová, akkor súlyos kudarcként éled meg, ha azt a másik visszautasítja.

Bűnösnek érzed magad, amikor nem randevúzol

Ha visszatekintesz az elmúlt éveidre mennyi idő telt el romantikus interakció nélkül? Ugye hogy nem sok idő? Még akkor is, ha szakítás után voltál, sokszor randevúkkal próbálod feldobni magad, és úgy gondolod, hogy mindenhol ott kell lenned, hogy új emberekkel találkozz és új kapcsolatokat építs ki. Pánikot érzel, mintha valami időzítő ketyegne benned.

… ezért aztán folyton randizol

Csak akkor érzed jól magad, ha randevúzol, találkozol vagy beszélgetsz valakivel, mert ez azt jelenti, hogy lehetőséged van kapcsolatba lépni ezzel a másik emberrel. Ha nincs ilyen romantikus interakciód, akkor azt hiszed, hogy az örök egyedülállóság vár rád, inkább a randikat használod azonnal félelemkönnyebbítésként.

Ugrálsz egyik kapcsolatról a másikra

Számodra az alapértelmezett állapot az, ha valakivel vagy. A szakítások után nem hagysz sok időt a gyógyulásra, inkább a barátokhoz és más randipartnereidhez fordulsz támogatásért. Öntudatlanul is elsajátítod azt, hogy a kérőidet egy karnyújtásra tartod magadtól, és amikor visszatér a “piacra”, akkor újra tudod izzítani őket, hogy ne unatkozz.

Sokszor úgy gondolsz magadra mint “kapcsolati alapanyagra”

Tudat alatt úgy cselekszel, ahogy szerinted illeszkedned kell az álompartneredhez és az elképzelésedhez, ahelyett, hogy önmagadat adnád. Ha valaki elutasít, akkor mély szégyenérzetet érzel, és azon gondolkozol, hogy mit nem tettél meg, hogy miért nem voltál nőiesebb, vagy érzelmesebb, vagy szabadabb.

Túlzottan emberfüggővé válsz

Rettegsz az elutasítástól és a kudarctól, azt szeretnéd, ha az emberek kedvelnének téged. Igyekszel elkerülni a konfliktusokat, és nem mondasz nemet, mert félsz az elutasítástól. Ha párkapcsolatba kerülsz, akkor az időd nagy részét azzal töltöd, hogy a partneredet boldoggá tedd anélkül, hogy a saját igényeidre gondolnál. Amikor a párod ideges, akkor magadat hibáztatod, és felelősségednek tekinted a megoldását ennek.

Ha kapcsolatban vagy akkor tartózkodsz a vitáktól

Ha párkapcsolatban élsz, és elhanyagoltnak vagy tisztelet nélkülinek érzed magad, akkor nem szívesen adod ezt a partnered tudtára. Attól félsz, hogy a konfliktusok miatt a partnered inkább elhagy. Pedig az, hogy a szőnyeg alá söpröd a problémákat, nem old meg semmit sem.

Még egy rossz kapcsolatot sem szakítasz meg

Egy rossz kapcsolatban lenni valakivel neked az jelenti, hogy inkább vagy rossz kapcsolatban, mint egyedül, és ezt rendben is találod. Pedig az érzelmi bántalmazás, az elhanyagolás súlyos problémák egy kapcsolatban. Mindkettőtöknek kell dolgozni azon, hogy jól legyetek egymással, és tudni kell szakítani, amikor látjátok hogy a dolgok nem a jó irányba haladnak.

Nem csinálsz olyan dolgokat, amiket szeretnél

Lehet, hogy arról álmodozol, hogy szabadúszó művész legyél, aki csak járja a világot és mindenhol dolgozik és él egy kicsit, miközben tapasztalatokat gyűjt, de ezt az álmodat nem váltod valóra, mert attól tartasz, hogy ez tönkreteszi a kapcsolataid esélyeit. Erős elképzelésed van arról hogy mit jelent partnernek lenni, és ebbe nem fél bele olyan kockázatos dolog, mint a saját önmegvalósításod. Mivel félsz az elutasítástól így nem akarod, hogy az emberek az igazi valódat lássák, így egyre mélyebbre és mélyebbre temeted magad.

Ezt olvastad már?Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *