LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Rácsodálkozom

5 módszer arra, hogy az érzelmileg elérhetetlen emberek megtanítsák neked az önszeretet

Share

“Valaki, akit egyszer szerettem, adott nekem egy dobozt, ami tele volt sötétséggel. Évekig tartott megérteni, hogy ez is ajándék volt” (Mary Oliver) Ha most még nem tudod, hogy mit jelent ez az idézet, akkor a cikk végére lehet, hogy te is megérted!

A fenti idézet jól leírhatja azt a fájdalmat, amit akkor érzünk, amikor a szerelmünk véget ér, amikor a szenvedély lángja a másik tekintetében (vagy a sajátunkéban) elhalványul és kialszik. A szerelem már nem ég. Idegenné váltatok egymás iránt, és nincs visszaút.

Erre senki sem figyelmeztet, hogy mennyire fájdalmas, ha ez a szemed előtt zajlik végbe Teljesen természetes, hogy a szakítás után nem sokkal önnbizalomhiánnyal küzd az ember. “Miért nem voltam elég?” Újra és újra felteszed magadban a kérdést, miközben az őrület szélén egyensúlyozol, és nem haladsz semerre. Elfelejted, hogy annak idején valakinek fent tudtad tartani a szeretetét, de most csak a kudarcot látod.

Ha a szerelem elég erős ahhoz, hogy ennyire bántson, akkor annak is elég erősnek kell lennie, hogy meggyógyítsa az egyetlen embert, akinek a leginkább szüksége van rá, azaz önmagadat.

Íme itt van az az öt út, amellyel az érzelmileg elérhetetlen emberek megtanítanak arra, hogy szeresd újra önmagadat:

Megtanítanak, hogy értékeld az idődet

Az érzelmileg elérhetetlen emberek emlékeztetnek arra, hogy mennyire értékes az időd. Talán elfelejtetted ezt, de arra gondolsz, hogy a gyógyulásod mennyi idő, akkor rögtön eszedbe jut. Miután megismerkedtél egy ilyen emberrel, akkor ez a frusztráló kapcsolat képes lesz arra, hogy pozitív változásokat idézzen elő benned. Egy idő után megtanulod visszavenni a hatalmadat, és okosabban használni a rendelkezésedre álló időd.

Megtanítanak arra, hogy ne hagyd el magad

Az érzelmileg nem elérhető személy üldözése gyakran azt jelenti, hogy alapból elhagyod önmagad. Minden energiádat abba fekteted bele, hogy az értékeidet bizonyítsd, beleértve az érzelmi egészségedet is. Ha rájössz, hogy ez a személy nem fogja megadni neked azt, amire vágysz, akkor megtanulod befelé irányítani a figyelmedet és rájössz, hogy önmagadat réged elhanyagoltad. A lelki visszavonulás segít abban, hogy saját magad helyezd előtérbe, és ne hagyd magad újra és újra egy ilyen ember csapdájába kerülni. Soha nem fog téged úgy becsülni egy ilyen ember, ahogy magadat megbecsülöd.  

Megtanítanak arra, hogy ne kergess elérhetetlen embereket

Az a fájdalom, hogy elveszítesz valakit, aki annyira elérhetetlen, arra tanít, hogy nem lehet boldogságot találni abban, ha azok után futunk, akik nem tudnak megfelelni a számunkra fontos érzelmek viszonzásában. Könnyebben felismerheted ezután az ilyen embereket, emlékeztetve arra a lelkedet, hogy legközelebb jobban védd a szíved.

Megtanítanak arra, hogy értékeld a számodra fontos embereket

Az érzelmileg nem elérhető személy szeretete olyan, mint egy érzelmi sivatagban járni. Amikor végre kapsz egy kis figyelmet, az olyan mint egy korty víz szárazság esetén. De ez nem elég! Sokkal jobban értékeled egy ilyen eset után azokat az érzelmeket, amiket a számodra fontos emberektől érkeznek, mint egy érzelmileg elérhetetlen egyéntől.

Megmutatják annak a szépségét aki vagy

Végül, de nem utolsósorban a fájdalom mélysége, amelyet éreztél egy ilyen ember iránt megmutatja, hogy mennyire ritka és gyönyörű lehet a szerelmed. Lehet, hogy nem értékelték a csodálatodat, de idővel elkezded majd látni, hogy mennyire különleges vagy, és milyen szeretetre vagy hivatott, csak rossz helyen kerested eddig. Megtanulod majd kiválasztani azokat, akik szintén téged választanak.

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *