LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ha valóban békére akarsz lelni, tudnod kell, mi az „elég”…

Share

El kell döntened, mi az elég.

El kell döntened, mit jelentenek számodra az elég szép, elég sikeres, elég stabil, elég gazdag és elég jó kifejezések.

Soha nem fogsz békére lelni, ha ezt nem tisztázod magadban.

Szóval tedd meg!

El kell döntened, milyen egy jó munkanap, mit jelen a sikeres hét, a sikeres hónap és év. El kell döntened, mit jelent számodra az egészséges életmód, az egészséges párkapcsolat és az önazonosság.

Amikor eldöntöd, megnyugszol.

Akkor az élet már nem egy végtelennek tűnő feladathalmaz, nem egy ördögi kör, egy feneketlen kút lesz, hanem minden élvezet és gyönyörűség forrása.

Ha nem döntesz, akkor a világ fogja megmondani, mi elég.  És nem lehet mindenki kedvében járni. Nem teheted azt, ami mindenki másnak fontos, de neked nem.

Semmi sem fog kielégíteni.

Üresnek fogod érezni magadat.

Ha eldöntöd, mi az elég számodra, akkor kiegyensúlyozod a perfekcionizmust. Nem az áloméletet kell hajszolni, mert akkor sosem fogod elérni a boldogságot. Csak szamár leszel, aki a répa után fut egy kocsi elé kötve.

Ám, ha eldöntöd, mi elég…

…akkor végre jól érezheted magadat.

Melyik az a munka, ami elég? Milyen az az otthon? Milyenek a kapcsolataid? Mit jelent neked az elég a hétköznapokban? Amikor ezt eldöntöd, rájössz, hogy milyen kevés dologra van szükséged ahhoz, hogy jól érezd magad. Akkor már nem próbálsz megfelelni.

Amikor eldöntöd, neked mit jelent az elég, akkor valami varázslat történik. Mindenért, ami körültöted van, elkezdesz hálás lenni. Meglátod, hogy valójában mennyi csoda van az életedben, aminek lehet örülni.

Mennyi olyan dolog van, amit eddig nem tudtál élvezni.

Mert hajszolt a „nem elég” érzés.

Most azonban ez elmúlt. És már élvezheted. Már megélheted az életed. Már törekedhetsz úgy a jobbra, hogy pusztán élvezetből teszed. Nem megfelelésből, nem kényszerből és nem erőlködésből.

Az elég meghatározása valami olyat adhat neked, amit semmi más.

Egy békés életet.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *