LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

6 jel, hogy még megmenthető a párkapcsolatod

Share

Honnan tudhatjuk, hogy érdemes-e még harcolni a másikért? Vannak bizonyos jelek, amelyekre támaszkodhatunk. Persze nem minden fekete vagy fehér, viszont ez a hat jelzés adhat nekünk némi támpontot.

1. Mindketten képesek vagytok beismerni, ha tévedtek

Ha nem vagy tudatos, nem vállalod a felelősséget és képtelen vagy beismerni a hibáidat, akkor a kapcsolat nem tart soká. Sem ez, sem bármelyik másik. Igenis meg kell tanulni felelősséget vállalni a tetteinkért, és nem a családra, az exekre vagy bárki másra hárítani azt.

2. Mindketten hajlandók vagytok erőfeszítéseket tenni

A bocsánatkérés egy nagyszerű első lépés, de nem az egyetlen. Nem szabad visszatérni a rossz berögződésekhez, amint leült a vita. Erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy fenntartsátok a jó állapotot. Ha erre nem vagytok hajlandók, akkor ugyanazokat a köröket fogjátok lefutni, mint eddig. És ez kiégeti a kapcsolatot.

3. Hasonló elképzeléseitek vannak a jövőről

Ha ugyanarra vágytok, ugyanúgy képzelitek el a jövőtöket, akkor érdemes harcolni a kapcsolatért. Azonban, ha nem vagytok szinkronban, túlságosan különböznek a jövőről alkotott képeitek, akkor talán nincs értelme együtt maradni. Úgyis szét fog választani az élet, vagy megalkuvásra kényszerít, és nem lesztek boldogok.

4. Egyikőtök sem lépett át megbocsáthatatlan határokat

Néhány hiba megbocsátható, ám vannak megbocsáthatatlanok is. A bizalom és a tisztelet alapvető egy párkapcsolatban. Pontosabban: annak kellene lennie, különben sosem lesz kiegyensúlyozott. Ha ez hiányzik, akkor olyan, mintha alapok nélkül akarnánk házat építeni. Ha egy megbocsáthatatlan hiba miatt elveszett a bizalom, akkor mi marad?

5. Érzitek egymás támogatását

A szeretet fontos a párkapcsolatban, ugyanakkor nem elegendő. Kérdezd meg magadtól: Boldoggá tesz téged? Támogat? Megéri a kemény munkát? Odafigyel rád? Melletted van a szükségben? Ha igennel felelsz a kérdésekre, és ő is igennel felel, akkor érdemes harcolni.

6. Hisztek kettőtökben…

…és van erőtök küzdeni. Ne maradj benne csak azért egy kapcsolatban, mert félelmetes lenne kilépni belőle. A boldogságod a tét. Ha hiszel kettőtökben és van erőd küzdeni, érdemes adni még egy esélyt egymásnak. Tőletek függ meg tudjátok-e oldani a problémákat, és a kompromisszumok, amelyeket hoznotok kell, beleférnek-e a határaitokba.

Vannak azonban olyan esetek, amikor érdemes elgondolkodnod, hogy jó ember mellett vagy-e:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *