LOADING

Type to search

Uncategorized

Talán, ha elmondtam volna, mit érzek, akkor sem lennél velem…

Share

Bárcsak ne féltem volna beszélni veled. Talán, ha mondtam volna valamit, akkor itt lennél. Lehet, hogy csak rövid ideig, de akkor is.

Talán, ha őszinte lettem volna, akkor most nem lennék egyedül. Nem kérdezgetném folyton ugyanazt…

Miért?

Talán, ha végre elfogadnám, hogy bizonyos kérdésekre nincs válasz, továbbléphetnék. De nem tudok elmenni amellett, hogy túl gyáva voltam. Talán most minden más lenne.

Vagy talán ugyanaz…

Igen, ez is lehet.

Hiszen talán, ha elmondom, hogyan érzek, akkor is találkoztál volna azzal a nővel. És akkor is őt választod. Mert én én vagyok, és nem ő. Talán csak el kellene fogadnom ezt a tényt. Nem kaphatjuk meg mindig azt, amit akarunk.

Lehet, hogy túlságosan nagy a távolság kettőnk között. Akkora, hogy ezt nem tudtuk volna átszelni. Csak két ember lettünk volna, akik képtelenek kapcsolódni.

De ez már sosem derül ki…

Talán jobb nem tudni, hogy sosem lettem volna elég neked. Talán jobb, hogy nem mondtam semmit, mert most még jobban fájna. Fájna a tudat, hogy míg én rád gondolok, te valaki mást választottál.

Mert akkor tényleg választottál volna.

És nem engem…

Most viszont csak hagytam, hogy valaki mással legyél – tudatlanul. Hiszen, amikor a szemedbe néztem, nem mondtam semmit. Nem vallottam szerelmet.

És talán tényleg így a legjobb.

Már érzem, hogy jól döntöttem. Nem kell tudnod az igazságot. Ha elmondtam volna, védtelenné teszem magam. Talán már mindenki tudná, hogy hiába szeretlek.

Az a nő is…

Ő, akit helyettem választottál.

Ezt nem bírnám ki. Nem akarnám, hogy mindenki rajtam nevessen. Jobb így. Most már csak egy dolog van hátra.

Az, hogy végleg elengedjelek.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *