LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Lakom

14 dolog, amitől szabadulj meg otthon, és jobban leszel (szinte azonnal…)

Share

A legtöbben egy jól szervezett, rendezett otthonra vágyunk, de a megvalósítás sokszor még a legjobb szándék ellenére sem sikerül. A legtöbb időt az veszi el, hogy nem tudjuk mitől és hogyan szabaduljunk meg.

Azért, hogy ez többé ne legyen probléma, összegyűjtöttünk néhány klassz tippet, amelyek segítségével sokkal jobban érezheted magad az otthonodban. És akkor lássuk, hogy melyek azok a tárgyak, amelyektől érdemes megszabadulni:

Régi mobiltelefonok és töltőik:

Megvan még a 10 évvel ezelőtti mobilod? És hozzá tíz teljesen felesleges töltő? Nyugi, nem vagy egyedül. De a jó hír, hogy könnyen megszabadulhatsz tőlük és jó sok helyet szabadíthatsz fel a lakásban (nekünk 2 fiókot sikerült). Keresd meg a hozzád legközelebb eső veszélyes hulladék leadóhelyet és már búcsút is mondhatsz nekik.

Elavult elektronikai cikkek:

A régi videómagnókra, kazettákra, walkmanekre és távirányókra valószínűleg már soha nem lesz igény és te sem fogod őket használni. A technológia már messze elszaladt ezek mellett, ezért nem érdemes ragaszkodni hozzájuk.

Régi magazinok:

Megígérted magadnak, hogy egyszer majd elolvasod őket, de ha őszinte akarsz lenni (az akarsz?) soha nem fogod megtenni. Vidd el őket inkább a fodrászhoz vagy kozmetikushoz, ott mindig jól jön az olvasnivaló.

unsplash.com

Felesleges és nem működő tollak:

Valamilyen furcsa okból a legtöbb háztartás sokkal több tollat tartalmaz, mint amennyit valaha is használni fogunk. Engedd el azokat, amelyeknek nincs kupakja vagy kiszáradt és racionalizáld a maradékot.

Régi komputerek, laptopok és merevlemezek:

Ezek a terjedelmes darabok a végén még tényleg elfoglalják az egész lakást vagy házat. Válogasd ki, hogy melyiknek kell mennie és vidd el őket valamelyik elektronikai üzletbe, ahol le lehet adni, mint veszélyes hulladékot.

Bármi, amire azt mondod, hogy ezt el fogom adni…

…de soha nem szedted őket össze tételesen. Legyél őszinte, tényleg egyenként lefotózod és felrakod őket a netre? Ha nem, akkor szedd össze és vidd el egy adományboltba.

Ajándékok, amire sosem vágytál:

Ezek azok az ajándékok, amelyek soha nem tetszettek, és csak elrejtetted valahová a szekrény legmélyére. Jobb, ha tőlük is megszabadulsz, nálad csak a helyet foglalják, de más lehet, hogy örül neki és valóban használni fogja.

Dolgok, amelyekhez negatív érzések tapadnak:

Lehet ez bármi, amitől szomorúnak érzed magad, mint például egy tanfolyamról szóló tanulmányi jegyzetek, amelyeket nem fejeztél be, vagy az exedhez tartozó dolgok.

Elhasznált törülközők:

Mert mindenki a pihe-puha finomságokat szereti… a durva és foszlós darabokat pedig senki.

Régóta használaton kívüli műanyag dobozok:

Ha nálad is egy szekrényre való van belőlük, akkor tudod, hogy az üresen álló műanyag dobozok mennyi helyet tudnak foglalni. Ezért szabadulj meg minden olyantól, amelyet nem használsz, vagy azoktól a fedelektől és tartályoktól, amelyek már semmire nem jók.

Régi sminkcuccok és kozmetikumok:

Érdemes megjegyezni azt az általános szabályt, hogy a folyékony termékek csak 6 hónapig állnak el, a nem folyékonyak pedig egy évig. Az apró make-upok pedig hajlamosak az akár hosszú évekig tartó bujkálásra, ezért érdemes őket felkutatni és felülvizsgálni.

unsplash.com

Régi útikönyvek:

Ha ezek több, mint néhány éves könyvek, akkor valószínűleg már haszontalanok, mert senki nem akarja kockáztatni, hogy egy évekkel ezelőtt bezárt külföldi Múzeumot látogasson meg…

unsplash.com

Vacak zoknik:

Gyűjtsd össze az összes furcsa zoknit, amit csak a fiókodban találsz. Tarts párosítást, és ünnepélyesen válj meg azoktól a daraboktól, amelyeknek nincs meg a párjuk vagy amelyeket már megvarrni sem érdemes.

És minden, amiből kettő van:

Kettő van valamiből, amiből nem kéne, és az egyik felesleges? Miért nem adományozod vagy ajándékozod el? Valakinek biztos jól jönne és örülni fog neki.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *