LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Lakom

5 ok, amiért a japandi az idei év legnagyobb trendje

Share

Két évvel ezelőtt jelent meg ez a minimalista otthon design, és még mindig hatással van a tervezőkre. Azt gyanítjuk, hogy a világjárvány okozta felfordult élet egyre csak fokozza a népszerűségét, úgyhogy most már ideje nekünk is jobban megismerkedni vele.

Ez a trend azok számára tökéletes, akik szeretik a rendet és a természetes elemeket, és mindezt némi kifinomult stílussal keverni. Mert, hogy a japandi egy fúziós kelet-nyugati stílus, amely a skandináv elemeket ötvözi a japán hagyományos stílussal. A két trend vegyítésével te is ragyogóvá varázsolhatod az otthonodat, és ezt mindjárt be is bizonyítjuk neked:

Mert megnyugtató színeket használ.

homesandgardens.com

Finom árnyalataival a japandi trend olyan sokoldalú, hogy nem csak a belső terekben, de a teraszon és kertben is használhatod. Lágy és szellős hangulatával a béke és a nyugalom érzetét kelti, ezért jól működik az otthon minden területén. A visszafogott színekhez pedig remekül illenek a zöldes árnyalatok és a növények, amelyek a természetes hatást fokozzzák.

Mert a meleg tónusú fa főszerepet kap.


homesandgardens.com

Mindkét kultúra nagy jelentőséget tulajdonít a közös családi étkezéseknek. A japandi minimalista és modern, ezért nagyon jól érvényesül például egy étkezőben, ahol egyensúlyt és harmóniát teremt a berendezési tárgyak között. A stílus egyik meghatározó eleme a hangsúlyos világítás, amelyre mi lenne jobban alkalmas, mint az étkezőasztal fölé elhelyezett látványos világítótest.

Mert izgalmas mintákat használ.


homesandgardens.com

Annak ellenére, hogy a japandi egy minimalista trend, attól még használhatunk mintás tapétákat, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a fenti képen szereplő enteriőr. Több közös vonás van, amely a japán és a skandináv stílusban is megjelenik: a természetes színpaletta, a funkcionális megközelítés, a természetes anyagok és motívumok, mint ez a fotón található fa minta.

Mert fontosak a tapintható elemek és szerves formák.


homesandgardens.com

Ilyen a tökéletesre csiszolt japandi stílus: rendetlenség-mentes, amelyben csak úgy ragyog a tökéletes alakú, gyönyörű kád, hozzá egy természetes fapadló, amely melegséggel tölti meg az egész teret. Minden a pihenést és a feltöltődést szolgálja, minden organikus és jól használható, nincs semmi, ami felesleges lenne.

Mert a fenntarthatóság és a wabi sabi alapvető jelentőséggel bír.

homesandgardens.com

A japandi stílus esszenciáját az ősrégi japán filozófia a wabi sabi adja, amely tökéletes megfelelője a svéd hyggének. Mindkettő a lassú életet, az egyszerűséget és az elégedettséget helyezi fókuszba és magában foglalja a jól létet és a kényelmet. A japandi ötvözi skandináv design sima, modern és karcsú vonalalait a japán esztétika eleganciájával és funkcionálitásával. Ezekhez olyan anyagok társulnak, mint a bambusz, a rattan, a pamut és a papír, amelyek mind természetesek, ennél fogva fenntarthatóak.

Nem kell félni a két stílus keverésétől, a titok itt is csak annyi, hogy a kevesebb mindig több, és törekedjünk a minél magasabb és időtálló minőségre.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *