LOADING

Type to search

Családozom Ez+az Inspiráció Rácsodálkozom

A legszebb hazai tulipános kertek, amiket érdemes meglátogatni idén tavasszal!

Share

Tudtátok, hogy ez a mutatós dísznövény nem csupán az otthoni kis udvarokat ékesíti, hanem komplett tulipános kertek is megtalálhatóak hazánkban? Mutatjuk a legjobb kirándulóhelyeket, ahol nem csupán szépséges fotókat készíthetsz, még szedhetsz is egy csokorravalót!

Kérünk mindenkit, hogy a kertek látogatásakor tartsa be a járványügyi előírásokat, azaz kötelező a maszkviselés, a távolságtartás és a fertőtlenítés. Vigyázzunk egymásra!

TULIPGARDEN MÓRAHALOM

A TulipGarden franchise három éve kezdte meg működését Magyarországon, legfiatalabb kertje idén nyitotta meg kapuit, ahol április utolsó két hétvégéjén nyílik lehetőség tulipánszüretre, de addig is szedhető nárcisz és jácint. Maga a kert látogatása ingyenes, a virágszedés díj ellenében lehetséges. További érdekesség, hogy terület a Bivalyrezervátum szomszédságában fekszik.

fotó: TulipGarden Mórahalom


TULIPGARDEN KÖKÉNY ÉS FIA CSALÁDI BORÁSZAT, CEGLÉD

Április 17-19. között várnak a csodás holland tulipánok egy vidám szüretre, ahol kosaras Vintagebringákkal szelheted át a kertet. Miután teleszedted a kosarad, megkóstolhatod a borászat étel – és italkínálatát, így egész napos program válhat a látogatásból.

fotó: TulipGarden Cegléd

TULIPGARDEN CSÖMÖDÉR (ZALA MEGYE)

Jelen állás szerint április két utolsó és május első hétvégéje lesz az ideális időpont a szüretre, ahol az élővirágok mellett tulipános lakásdekorációk, apró ajándékok is megvásárolhatók lesznek, de érdemes ellátogatni előtte, vagy utána a közeli Kerka Piacra is, ahol kézműves zalai finomságokokat szerezhetsz be.

fotó: TulipGarden Csömödér

TULIPGARDEN TISZA-TÓ

50.000 tulipán vár Abádszalók határában arra, hogy gyönyörködj bennük! Április 17-én kezdődik a szüret, ahol tulipánok mellett itt is van lehetőség nárcisz és jácint szedésére is. Onnan pedig már nem érdemes kihagyni a csodálatos Tisza-tavat sem!

fotó: TuipGarden Tisza-tó

TULIPGARDEN SZŐLŐSGYÖRÖK (BALATON, DÉLI-PART)

A hideg idő ellenére bőségesen viágoznak a tulipánok, így április 17-én már látogatható a kert. A Melis Pékség elviteles finomságokat kínál az éhes vendégeknek. Kérjetek minél előbb időpontot a Facebook oldalukon, vagy egyéb elérhetőségeiken, mert vészesen fogynak a helyek!

fotó: TulipGarden Szőlősgyörök

KŐRÖSHEGYI LEVENDULÁS (BALATON, DÉLI PART)

A déli part legnagyobb ültetvényén a tavalyi elmaradt szüret után már nagyon várják a vendégeket április 15-től. Ha nincs lehetőséged személyesen résztvenni a szüreten, már van lehetőség online rendelésre is, így bármikor virágba borulhat a lakásod.

fotó: Kőröshegyi Levendulás


PANNONHALMI PROVENCE LEVENDULA

Idén első alkalommal nyílnak tulipánok is egy pannonhalmi magánültetvény területén, ahol igazán családias hangulatban telik a szüret. A változékony időjárás miatt mindenképp érdemes érdeklődni náluk a virágzással kapcsolatban, mielőtt útnak indultok.

fotó: Pannonhalmi Provence Levendula

Ti melyik kertbe látogattok el?


Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *