LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

5 mérgező hiedelem a párkapcsolatokról

Share

Sok olyan tévhit kering a köztudatban, amelyek a mi fejünkben is ott vannak. Eddig talán meg sem próbáltuk megkérdőjelezni őket, most azonban épp itt az ideje. El kell engedni azt, ami már nem szolgál minket, és ez a tévhitekre pont igaz.

1. Nem kell dolgozni a párkapcsolaton

Aki kitalálta a „megfelelő emberrel minden könnyű” mondatot, annak fogalma sincs a kapcsolatokról. Az igazi szerelem munka – mindig is az volt és mindig is az lesz. Munka összecsiszolódni, kompromisszumokat kötni, megtartani önmagadat, nem függővé válni, együttműködni és minőségi időt szánni a másikra.

Néhány embernél ez nehezebb, mint másoknál. De az biztos, hogy mindig van befektetett munka, amely aztán meghozza gyümölcsét.

2. A megfelelő ember pontosan tudja, mire vágysz

Nem, nem, nem és nem. Hatalmas tévhit, hogy gondolatolvasásre szerződünk. Attól, hogy összeillünk valakivel, még nem kell a fejébe látnunk. Olyan elvárás ez, ami súrolja a butaság határait. Aki kitalálta, az valószínűleg művészi szinten űzte a felelősség áthárítását. Mert ez az…

Meg kell tanulnunk kimondani, kommunikálni azt, amire vágyunk. Ez a mi felelősségünk, és élnünk kell vele.

3. Ahhoz, hogy működjön egy kapcsolat, csak szeretetre van szükség

A szerelem remek kiindulópont. Ám ezen kívül számtalan dologra van még szükség. Stabilitásra. Megértésre. Kompromisszumra. Hajlandóságra. Tiszteletre. Közös jövőkép. És még sorolhatnánk napestig. A lényeg, hogy ez egy újabb tévhit, amelyet elhittünk. Legalábbis eddig.

4. Az igaz szerelmünk képes lesz lebontani a falainkat

A világban talán nincs is olyan ember, akit ne sebzett volna már meg a szerelem. Csalás, árulás, mérgező vagy bántó kapcsolatok, kikosarazás stb. Mindez borzalmas és sajnálatos dolog. Ám az, hogy meggyógyuljunk és újra képesek legyünk szeretni falak nélkül, szintén a mi felelősségünk.

Nem várhatjuk el a másiktól, hogy helyettünk vívja meg a csatákat. Nem az ő feladata a falaink lebontása, hanem a miénk.

5. Megmenthetjük egymást a szeretet által

Igen, a szerelem valóban erős. Inspirálhat, vezethet, újjászülethetünk általa. Ám egy valamire nem képes: arra, hogy megmentsen. Ha nem állsz készen arra, hogy segíts magadon, mit gondolsz, más hogyan tudna segíteni rajtad? A szerelem csodálatos dolog, de nem fogja megoldani a problémáidat.

Ez is témába vág:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *