LOADING

Type to search

Eszem-iszom Ez+az Mozizom

A legjobb filmek finom ételekről, amelyeket egyszer látni kell

Share

A sok sütés-főzés közben tarts egy kis szünetet és nyugtasd meg a lelked ezekkel a hangulatos és pompás filmekkel.

A séf

Kétségtelenül az elmúlt évtized legjobb ételfilmje, amely sok néző számára egy igazi áloméletet mutat be. Nem csoda, hogy azonnal klasszikussá vált. Egy erősen felértékelt séf történetét mutatja be, aki egy menő étteremben konyhafőnökeként épp válságba kerül. Aki látta a filmet, így foglalta össze tömören a lényeget: “A séf egy ételpornó.”

Ratatouille – L’ecsó

Akármilyen hangulatban is legyünk, a Ratatouille mindig bejön, hiszen ki tudna ellenállni egy patkány varázsának és az ellenállhatatlan francia konyhának? Igen, rajzfilm, de attól még nem csak gyerekek élvezhetik, hanem bárki, aki imádja a finom ételeket és szereti a nosztalgikus hangulatot.

Sushiálmok

Ha valaha is kételkedtél volna abban, hogy a világ legnagyobb sushi séfje a tokiói metró egyik apró helyiségében működik, ez a film minden kétségedet eloszlatja majd. A dokumentumfilm középpontjában a sushi mester Jiro Ono és fiai állnak, és az ő hihetetlen készségeik, valamint az intenzív képzés, amelynek eredményeképpen bárki olyan mesteri lehet, mint Jiro maga.

Csokoládé

Juliette Binoche és Johnny Depp varázslatos játéka egy kis francia faluban, ahol Binoche a helyi csokoládékészítő, míg Depp a jóképű idegen. A konzervatív falu nem nézi jó szemmel az egyedülálló anya ténykedését, de kedves bája és az édes finomságok előbb utóbb minden nehézséget megoldanak.

Julie & Julia

A két idősíkon párhuzamosan játszódó film egyszerre ábrázolja a 2002-ben élő Julie Powellt, – aki elhatározta, hogy 365 nap alatt elkészíti a híres szakácskönyv író, Julia Child 524 receptjét – és Julia Childot, akinek az 1950-es évek egy valóságos forgószéllel ért fel életében, miközben Párizsban, majd Marseille-ben rendkívüli recepteket hagyott hátra az utókornak.

Egyszerűen bonyolult

Ha A séf egy ételpornó, aki ez a film egy igazi konyhai pornó, amelyben Meryl Streep egy elvált pékségtulajdonost alakít (és aki mellesleg egy fantasztikus Santa Barbara-i házban él), és csodálatos ételeket főzve gondoskodik a családjáról a legeslegszebb konyhában, amit valaha láttunk. Miközben süt-főz és tervezi az új házát, találkozik az építésszel Steve Martinnal és persze elvált férje, Alec Baldwin legyeskedik körülötte, amely persze egy kicsit megbonyolítja a dolgok menetét.

Olasz módra

Egy igazi klasszikus film az 1990-es évekből, amelyben Stanley Tucci és Tony Shalhoub ünnepli az életet és mindent, ami az ételekkel és a főzéssel kapcsolatos. A két nagyon eltérő egyéniségű testvér, akik kötül az egyik a jül fizető üzletet látja, míg a másik egy vérbeli szakács, aki leginkább a saját örömére főzne. Közben éttermük kis híján csődbe… Gyengéd, vicces, okos és abszolút zseniális alkotás.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *