LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

Madarak vesznek körül? Akkor te boldogabb (és gazdagabb) vagy a tudomány szerint!

Share

Egy német kutatók által végzett új tanulmány megállapította, hogy akit madarak vesznek körül az elégedettebb, és boldogabb az életében.

Nemrég végeztek egy tanulmányt Németországban, ahol megállapították, hogy minél gyakrabban látunk és hallunk csivitelő madarakat, annál boldogabbnak érezzük magunkat. A Német Integratív Biológiai Sokféleség Kutatási Központ csapata felfedezte, hogy akik különböző madarakkal vannak körülvéve azok elégedettek az életükkel és több pénzt is keresnek.

A tanulmány szerint, ha 10%-kal több madárfajjal találkozunk, akkor a jövedelmünk is emelkedik nagyjából ugyanennyivel.

Megvizsgáltuk a megkérdezett emberek társadalmi-gazdasági adatait, és meglepetésünkre azt tapasztaltuk, hogy a valaki minél több madarat lát az életében, annál elégedettebb az életével, és annál több jövedelmet tud szerezni ezáltal.

Dr. Katrin Böhning-Gaese kutató

A Kaliforniai Műszaki Egyetem egy másik tanulmánya szerint a különféle madárhangokkal ellátott hangszórók a túraútvonalakon javította az emberek szabadtéri élményét. A tanulmány Coloradóban készült, de több helyen letesztelték, és a túrázók boldogságmutatója nagyon magas volt, hogy hallották a természet hangjait (még ha azt mesterségesen is).

Egy másik tanulmány szerint a madáretetők, és a madarak gondozása erősödött a koronavírus időszakában, és ez megnyugtatta az embereket. Az elmúlt év veszteségei, a stressz és a bizonytalanság érzése elől sokan a természetbe menekültek. A madarak jelenléte, és hangja pozitívan hatott mindenkire, aki madáretetőt vásárolt/készített, vagy csak hallgatta a madarak hangját a természetben.

Szóval ha boldog és elégedett akarsz lenni (esetleg gazdagabb), akkor kezdj el te is madáretetőket kirakni. Arról viszont ne feledkezz meg, hogy ha egyszer elkezded, akkor rendszeresen kell csinálnod, ugyanis a visszajáró madárkák keresni kezdik majd az eledelt!

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *