LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

3 *erős és őszinte* tanács egyedülállóknak, megfontolásra…

Share

Két pontja van az életnek, ami abszolút hihetetlen érzés. Az egyik, amikor egyedülálló vagy. A szingliségnek nem arról a fajtájáról beszélünk, amikor alkalmanként randizol, és semmi komoly tétje nincs a dolognak. Most arról a fázisról beszélünk, amikor 110%-ban egyedülálló vagy. És nincs szükséged senkire.

Ez az az állapot, amikor jobban élvezed a magányodat, mint mások társaságát. Értékeled a saját társaságodat. Szereted azt, akivé válsz és szereted az utat, amely szép lassan kibontakozik előtted. Ebben a helyzetben a randizás csak valahol a lista alján szerepel.

Szóval a szingliségnek mi most erről a fajtájáról beszélünk. És, hogy mi a másik hihetetlen pillanata az életednek? Amikor mindezt feladod, és beengeded ŐT az életedbe…

Viszont íme három jótanács arra az esetre, amikor tényleg és valóban egyedülálló vagy:

Élvezd ki az egyedüllét minden egyes pillanatát!

Biztos te is imádod elképzelni, hogy van egy szerelmed. És azt is biztos, hogy összeházasodtok. Hiszen ki ne álmodozna arról, hogy megtalálja élete párját, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ezért folyamatosan randizol, de mégsem találod a megfelelő embert. Vannak persze konkrét kritériumok, amelyeknek a partnereidnek meg kell felelniük, és abban a pillanatban, amikor hiányzik egy bizonyos tulajdonság, gyorsan tovább is lépsz. Ami az egészben a legszomorúbb, hogy a végén már magad sem tudod, hogy mit szeretnél. És egyre csalódottabb leszel. Aztán valahogy belesodródsz egy bántalmazó kapcsolatba, és semmi másra nem vágysz, mint hogy újra egyedül légy.

Amikor ez megtörténik, akkor már sokkal jobban odafigyelsz magadra. Elkezded tisztelni magad. Felfedezed a saját zenei ízlésedet és már nem az számít, hogy a másik mit szeret. Felfedezed a saját filmjeidet. Amiket a másik mindig leszólt, ezért soha nem tudtad megnézni. Mert minden döntésedhez az ő jóváhagyására volt szükséged.

De most nem kell senkinek a jóváhagyására várnod, nem kell, hogy más mondja meg, mit szeretnél. Bármi, amit teszel, azért teszed, mert te azt akarod tenni. És először az életedben boldog vagy. Tényleg boldog. Végre szereted magad. A folyamatos keresés elégedetlenségbe és rosszabbnál-rosszabb kapcsolatokba sodort. De most végre magadra tudsz koncentrálni. Itt az idő, hogy tanulmányozd magadat, megfigyeld a gondolataidat, megtudd magadról, hogy mi az, ami tetszik, és mi az, ami nem. Egyedülállónak lenni az életnek egy olyan szakasza, amelyet soha nem szabad lenézni. Ez a TE időd, amikor önmagadba kell szerelmesnek lenni. Élvezd hát minden pillanatát!

Fotó: Maksim/pexels.com

A megfelelő ember akkor jön, amikor a legkevésbé számítasz rá.

Jó, ez eléggé elcsépeltnek hangzik, de igaz. Méghozzá azért, mert a szerelem akkor köszönt be az életedbe, akkor van lehetősége feltűnni a színen, amikor az életed virágba borult. Amikor magad vagy a boldogság. Ha nem állandóan azon gondolkodsz, hogyan tudnál párt találni, akkor a dolgok elkezdenek természetes úton megtörténni. Sokan beérik kevesebbel, mert félnek az egyedülléttől. Pedig a legfontosabb az, hogy tudd élni az életed, annak legteljesebb valójában, élvezd ki minden pillanatát és találd meg, amit szenvedélyesen szeretsz csinálni. Aztán a szerelem is rád talál.

Dolgozz azon, hogy a lehető legjobb legyen neked!

Ahelyett, hogy a lehető legjobb partnert keresnéd odakint, inkább összpontosíts arra, hogy önmagad lehető legjobb verziójává válj. Ennek érdekében pedig dolgozz a céljaidon. Tudod például, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel?

Mindig is egy YouTube csatornát akartál indítani? Semmi gond, dolgozz az ambícióidon. Találd ki, hogy mi az, ami boldoggá tesz.

Mikor volt olyan, hogy azt csináltad, amit igazán szerettél volna? Régen? Hát most indulj. TEDD. MEG.

Ha ez megvan, és tudod, hogy TE mit akarsz, akkor határozd meg, hogy mire van szükséged egy partnertől, és te mit tudsz adni neki cserébe. Ha belegondolsz, milyenek voltak a múltbéli kapcsolataid, akkor rá fogsz jönni, hogy egyik esetben sem tudtad, hogy mit vársz a kapcsolattól, a másiktól és hogy te mit tudsz ajánlani a másiknak.

Dolgozz ház magadon. Annyi lehetőség rejlik benned, amit hasznosítani tudnál, mielőtt megpróbálod összefonni az életedet egy másik személy életével.

Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *