LOADING

Type to search

Élem Ez+az

Elhoztuk a májusi bakancslistádat!

Share

Végre itt a tavasz, lehet kinti programokat tervezni, és most hogy egy kicsit jobban kinyitott a világ lehetőségünk adódik bepótolni az elmúlt hónapok ínségesebb időszakát. Ajálnunk néhány ötletet, hogy miket valósíts meg májusban!

Piknikre fel!

A tavasz tökéletes megünnepelése egy piknik a barátaiddal vagy a családtagjaiddal. Keress egy kellemes vízparti helyet, vagy irány egy nagyobb park (Margitsziget, Normafa, Szent István Park, Városmajor) és elő a plédkkel a piknik kosárral. Csomagolj kis szendvicseket, vigyél szörpöt és vizet, lebomló egyszer használatos kukoricakeményítőből készült tálakat, evőeszközöket és falatozzatok a napsütésben.

Csillagok háborúja maraton

Az erő legyen veled! Tudtad, hogy május 4-e a nemzetközi Csillagok háborúja nap? Ha te nem is vagy rajongó a párod lehet, hogy szereti a filmeket. Készíts házi popcornt és nézzétek meg a Csillagok háború filmeket. Az erő legyen veled!

Táborozz valahol!

Aludj a csillagok alatt, hiszen egyre melegednek az éjszakák. Bérelj lakóautót, vagy kirándulj a közeli erdőbe, ahol sátrat verve eltöltesz egy estét a természetben. A május tökéletes időpont a nyári forróság előtt, hogy úgy élvezd a természetet, hogy nem sülsz meg.

foto: Pexels.com

Szedj vadvirágokat!

Májusban járd be a környéket ahol élsz és keress szép mezőket és szedj vadvirágokat! Persze előtte győződj meg arról, hogy nem magánterületen jársz, és nem szeded le más virágját. A csokorral díszítsd a nappalidat, vagy a dolgozóasztalodat. Sokkal jobb lesz a kedved, amikor a saját magad által szedett csokorra nézel, mintha a virágosnál vetted volna!

Készíts házi jégkrémet

Nincs is jobb egy meleg délutánon a házi jégkrémnél! Csak egy jégkrémformára van szükséged, és egy turmixgépre. A receptet mi adjuk!

Idén próbáld ki az evezést

Sosem próbáltad még kajakozást vagy a kenuzást? Akkor itt az idő! A Tisza-tó környékén nagyon sok helyen bérelhetsz kajakot, vagy kenut, de Budapesten is találsz a Római parton kölcsönzőket, ahol megtanítják a helyes evőzőhasználatot, hogy aztán magabiztosan suhanhass!

Virágos fotózás

Májusban a természet elképesztő színes arcát mutatja. Ez kiváló alkalom arra, hogy végre új képek készüljenek rólad. Kérd meg a barátnődet, vagy a párodat, esetleg anyukádat, hogy kísérjen egy virágos mezőre és készítsen rólad szép fotókat. Májusban virágoznak a pipacsok is, egy pipacsmezős fotó mindig ütős!

Olvass el egy könyvet a szabad levegőn

Nincs is jobb, mint a teraszon vagy egy parkban olvasni. Közben simogatja a nap az arcunkat, barnulunk (figyelj a fényvédelemre!) és még egy jó történetbe is mélyedhetünk. Májusban ne a szobád árnyékában olvass, hanem irány a természet!

Találd meg a tökéletes nyári ruhát

Most hogy végre kinyitottak az üzletek végre lehetőséged van megtalálni a tökéletes nyári ruhát. Tudod azt, ami kellőképpen hosszú, ami éppen annyira virágos, amennyire kell, ami eléggé lenge és ami úgy áll rajtad, mintha rád öntötték volna.

Fuss le 5 kilométert

A május az egyik legjobb időszak, hogy formába lendülj. Ha eddig csak panaszkodtál az időjárás miatt (túl hideg van, túl sokszor esik az eső), akkor most nincs menekvés. Májusban már kellően melegek a reggelek is, hogy kocogással indítsd a napot. Csak fokozatosan kezd el a felkészülést és a május végét ünnepeld meg egy 5 km-es futással. Menni fog! Mi nagyon drukkolunk!

Ezt is ajánljuk!


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *