LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Nem drámázni akarok, csak a szívemet próbálom megvédeni…

Share

Küldhetsz nekem olyan üzenetet, amelyben mindössze néhány szó szerepel, én akkor is azon agyalok majd, mi van mögötte. Mosolyoghatsz rám egy zsúfolt szoba másik végéből, én akkor is átgondolom a következő lépésemet. Sajnálom, ha a túlgondolkodás miatt nehéz szeretni.

Nem drámázni akarok.

Csak a szívemet próbálom megvédeni azzal, hogy mindennek időt hagyok és mindent analizálok. Tudom, hogy ez teher. Hidd el, nekem is.

De nem akarok az lenni, aki túl elvakult ahhoz, hogy észrevegye, a párja megcsalja. Nem akarom figyelmen kívül hagyni a jeleket. Nem akarom homokba dugni a fejemet. Inkább lássam meg időben az árulást, minthogy a kellős közepén találjam magam.

Mivel az aggodalom miatt túl nagy figyelmet fordítok a részletekre, észre fogom venni a hangszíned enyhe változását is. Ahelyett, hogy arra gondolnék, biztosan fárasztó napod volt, azt hiszem, hogy mérges vagy rám. Hogy eltitkolsz előlem valamit. Hogy nem akarsz velem lenni.

Tudom, érzékeny vagyok. Néha a legapróbb dolgokat is túl komolyan veszem. Mindig készen állok arra, hogy a dolgok egyszer rosszra fordulnak. Nyitva tartom a szemem. Figyelek a körülöttem lévő emberekre, hogy a legváratlanabb dolgokra is azonnal tudjak reagálni.

Néha, amikor a kapcsolatunkban minden rendben van, én számítok arra, mikor fog szétesni. Bármikor dönthetsz úgy, hogy titkolózni kezdesz. Hogy megcsalsz. Hogy összetöröd a szívemet. Hogy elhagysz.

Ez van.

Ilyen vagyok.

Amikor a világ tálcán kínálja nekem a boldogságot, én gyanúsan méregetem. Közben azt feltételezem, hogy valami szörnyűség fog történni velem. Ez az oka annak, hogy néha akkor is mérges vagy aggódó vagyok, amikor minden rendben van.

Sajnálom, ha úgy tűnik, túlreagálom.

Valószínűleg így is van.

De meg kell értened, hogy ez egy olyan védelmi mechanizmus, amelyet az évek során fejlesztettem ki, hogy megóvjam a szívem és a lelkem. Nem tudom egyik pillanatról a másikra letenni.

Egyszerűen félek…

Félek, hogy elmész, és magaddal viszed a lelkem egy újabb darabját…

Ez is érdekelhet:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *