LOADING

Type to search

Családozom Inspiráció Mozizom

4 szuper dokumentumfilm a sportról, ami sokkal motiváltabbá tesz (és otthon is megnézheted)!

Share

Talán még a 2021-es év sem a mozi igazi visszatéréséről szól, viszont a filmipar nem tart szünetet és ha nem is a kasszasikereket arató filmek kerülnek leginkább a középpontba, de minőségi tartalmat így is fel lehet fedezni.

Az elmúlt másfél év pedig tovább erősítette a már eddig is felemelkedőben lévő olyan felhő alapú “otthoni mozit”, mint a Netflix, az HBO, vagy éppen az Amazon Prime.

Kifejezetten népszerűek lehetnek ezek a TV szolgáltatások közül bármelyik, ha leginkább a sportokról szeretnének a nézők többet megtudni, mert a korábbi híres sportfilmek mellett egyre több sorozat is megjelenik dokumentumfilm formájában a kedvenc sportjainkról.

Jöjjön most négy olyan doku, amit szívből ajánlunk!

All or Nothing (NFL – 5 évad)

Az Amazon Primeon futó sorozat nem véletlenül az egyik legnépszerűbb a kategóriájában. Minden évad egy újabb NFL csapat aktuális szezonát követi a győzelmeken és nehézségeken keresztül. Az különböző évadok az időrendet követve az Arizona Cardinals, az LA Rams, a Dallas Cowboys, a Carolina Panthers, majd a Philadelphia Eagles sikerein és szezon közbeni nehézségein keresztül mutatják be, hogyan is zajlik egy NFL szezon a hétköznapokban, az edzőközpontokban. Az All or Nothing az NFL-en felül egy évadon keresztül egy michigani egyetemi focicsapatot, a Michigan Wolverines-t,  valamint a legfrissebb évadban az NHL-ben szereplő Toronto Maple Leafs-t követi.

Inside Borussia Dortmund

A Dortmund évről évre a Bayern München legnagyobb kihívói közé tartozik a Bundesligában, valamint nagy esélyekkel indul a Bajnokok Ligájában is. Az Inside Borussia Dortmund pedig egy teljes szezont mutat be a nyári edzőtábortól kezdve, az átigazolások megtervezésén keresztül egészen a Bundesliga utolsó meccsét követő hetekig, az új szezonra történő felkészülésig. Az Amazon Prime-on keresd!

All or Nothing – Futball

A formátum ugyanaz mint az első pontban, itt viszont a középpontban az angol liga. Ebben a sorozatban a Tottenham, valamint a Manchester City 2019-2020-as szezonja követhető, amikor is a Spurs és a City is a liga legesélyesebb csapatai közé tartoznak a csúcsformában játszó futballistáikkal. A kispadon pedig a médiában is gyakran nagy port keverő José Mourinho, valamint a már ikonikus Pep Guardiola vezetőedzőkkel. Talán a mi szívünkhöz ez a doksi állt a legközelebb, popcornnal bekuckózva még mi csajok is élveztük! Még azt is megértettük végre, hogy mi a “les”.

Last Chance U

Kosárlabda rajongók, benneket általában méltatlanul elhanyagolnak, szóval ez a ti sorozatotok! Bár ebben a netfilxes “moziban” bőven van foci, azért ti is tegyetek egy próbát!  sorozat legerősebb pontját a játékosok adják. A Last Chance U, ahogy az angol címe is mutatja, olyan főiskolák csapatairól és játékosairól szól, akik Amerika szerte hihetetlen tehetségekkel és egyetemi rekordokkal rendelkeznek, viszont olyan hátrányos helyzetből érkeznek, ami nem engedi meg számunkra, hogy az elit egyetemek csapataiban, ligájában játszanak. A Last Chance U legfrissebb évada kifejezetten nagy figyelmet kapott, amikor is egy los angeles-i kosárlabdacsapat állami bajnoki szezonját szakítja félbe a célegyenesben a Covid-19. Valóságshow a legjobb kivitelezésben!

A fent említett dokumentumfilmek szórakoztatóan és tanulságosan mutatják be a különböző szinteken és különböző bajnokságokban szereplő sportcsapatokat. Abban az esetben pedig, ha valaki többet is szeretne megtudni a különböző csapatok, bajnokságok és aktuális esélyek alakulásáról, akkor erre például az olyan sportfogadási oldalak, mint például az Unibet jó lehetőséget biztosítanak.

Ezeket az oldalakat akár egy adatbázisként is kezelhetik a felhasználók, ahol a különböző profi bajnokságok mellett számos amerikai egyetemi sport és liga is követhető.

(Támogatott tartalom.)

Ez is érdekelhet:

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *