LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

5 jel, hogy empata vagy (és 5 jel, hogy egyáltalán nem)

Share

Biztos, hogy sokszor hallottad már az empata szót, illetve kifejezéseket, de nem tudod biztosan, hogy te közéjük tartozol-e. Most itt az alkalom, hogy kiderítsd!

Az empaták többek között arról is ismertek, hogy érzékenyek mások paranormális, fizikai fájdalmaira és érzéseire, de a saját érzelmeiket is erősebben élik meg. Sokan empatikusnak vallják magukat, de a valódi empaták száma sokkal kevesebb. A következő tények jelzik, hogy te is empaták közé tartozol, és az is eláruljuk, hogy mik azok a dolgok, amik biztosan nem utalnak arra, hogy empata lennél.

Sokszor tapasztalsz szorongást, depressziót vagy hangulatváltozást

A empaták meghatározó tulajdonsága az, hogy képesek érezni és átélni mások érzelmeit. Az empatákat elképesztő intenzitással képesek mások érzelmi helyzetébe beleképzelni magukat. Olyan mint a sámánok, akik képesek elnyelni a körülöttük lévő emberek betegségeit, és rossz érzéseit, ellenben a sámánok képeseket ezeket kizárni, még az empaták sajnos nem minden esetben és ez okoz náluk pszichológiai problémákat (szorongás, depresszió, hangulatingadozás)

Gyakran betegszel meg, és néha krónikus tüneteket tapasztalsz

Az empaták képesek a negatív energiák elnyelésére, anélkül, hogy tudnának erről. Sokan nincsenek tisztában ezzel, és nem tudják ezt megfelelően kezelni. Az ilyen személyek gyakran ezeket az energiákat testi tünetekkel tapasztalják meg. Gyakran lesznek betegek, mert nem tudják a nem kívánt energiákat távol tartani maguktól.

Kapcsolatban vagy a természettel és az állatokkal

Nem kell teljesen természet fanatikusnak lenned ahhoz, hogy érzed a kapcsolatot. Az igazi empaták érzik az életet, ami annyi mindenben benne van: fű, virágok, fák, állatok és minden lény, aki lakja a bolygónkat. Az empaták érzik télen a természet halálát, ősszel az élet elmúlását, és a tavaszi újjászületést, és a nyári pezsgést és mindezt nagy értékelik.

 Intenzív érzelmekkel rendelkezel

Ez nem feltétlenül rossz dolog. Sőt, időnként csodálatos dolog. Olyan nagy mennyiségben tapasztalod meg a szeretetet és a boldogságot, hogy ez intenzív eufóriát és békét idéz elő benned. A szex rendkívül kielégítő és intenzív lehet számodra, különösen, ha szereted azt a személyt, akivel együtt vagy.  Ellenben a szomorúságot, a haragot és a bűntudatot is mélyen érzed, ezért vannak rossz napjaid néha.

Úgy olvasol másokban, mintha egy könyv lenne az illető

A felfokozott intuíciód sok szempontból jól jön, főleg ha az emberek megértéséről van szó. Igazi szakértő vagy a témában, képes vagy az emberek szándékait megérezni és megismerni a jellemüket anélkül, hogy kapcsolatba kerülnél velük. Időnként neked nehéz ismerkedni, mert túl sok intuíciód van, ami néha elrontja a dolgokat.

A következő dolgok nem mind jelzik azt, hogy te is emapta lennél! Figyelj oda, és ne keverd össze ezeket az dolgokat az empatikus emberek jellemzőivel!

Csak hangulatváltozásokat, szorongást, depressziót tapasztalsz

Míg ezeknek a dolgoknak a megtapasztalása akár empátiás ajándék jele is lehet, de csak ezt a negatív érzéseket tapasztalsz, akkor nem biztos, hogy empata vagy. Egyszerűen egy rossz életszakaszban vagy, amit érdemes kezelni és nem az empatikus érzelmekben betudni!

Nagyon érzelmes vagy

Ha úgy érzed, hogy mindentől heves érzelmeid vannak, akkor az nem biztos, hogy empata személyiség jelei, egyszerűen érzelmes ember vagy. Az empaták sokkal többek, mint “túl érzékeny” és “túlzottan érzelmes” emberek.

Nem érdekel az élet misztikus oldala

Ha nem tudod magad empatának gondolni, és nem érted, hogy ez mit jelent, akkor biztos, hogy távol állsz ettől. Ha szerinted az érzelmeknek, a megérzéseknek, és a spiritualitásnak nincs értelme, akkor nem vagy empata.

Csak azért mondod magadról, hogy empata vagy hogy menő legyél

Mostanában nagyon előtérbe kerültek az empatikus tulajdonságokkal rendelkező emberek. De csak azért azt mondani magadról, hogy empata vagy még nem tesz azzá. Sokan mondják magukat ennek, vagy annak, hogy beilleszkedjenek valahová, de ez nem jó irány!

Nehezen érted meg mások és a saját cselekedeteidet

Az empaták az életük nagy részében mások cselekedeteit és érzelmeit olyan egyértelműen meglátják, hogy olyan, mintha a saját szemük előtt zajlana ez le. Ha te nem tudsz más embert megérteni (vagy nem is akarod!) , ráadásul önmagaddal is hadilábon állsz, akkor nem vagy empata.

Te empatának tartod magad, vagy nem tartozol közéjük? Mesélj!


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *