LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Búcsúzz el attól, aki nem ad, csak elvesz …

Share

Tettél egy lépést hátra. Sarkon fordultál, aztán elsétáltál. Bezártad az ajtót, ahogy mondani szokták. Mindez rendben van. Szabad elbúcsúznunk attól, akinek a jelenléte már nem szolgál minket.

Engedd el azt, amire már nincs szükséged.

Legyen az egy kapcsolat, egy barátság, egy munka vagy egy régi hitrendszer, szokás, működés. Az elengedés mindig téged, a fejlődésedet szolgálja. Olyan ez, mint a súly a hőlégballonon. Amíg rajta van, nem tud szabadon felemelkedni.

Ha elengedtél valamit, elbúcsúztál valakitől, most egyszerűen csak élvezd. Nem kell elnézést kérned, amiért megtetted. Nem kell sajnálnod, hogy így gondoltad. Nincs szükség bocsánatkérésre, mert önmagadat választottad.

Jogod van ahhoz, hogy olyan emberekkel vedd magad körül, akik jó érzéseket ébresztenek benned. Jogod van ahhoz, hogy olyan szokások mentén éld az életedet, amelyek simogatják a lelkedet.

Az életben mindig állítunk magunknak határokat, amelyeket utána kinővünk. De az is lehet, hogy egyszerűen elavulttá válnak. Ez rendben van. Hiszen napról napra folyamatosan változunk, és ehhez igazodnia kell az életünknek is.

Nem kell bocsánatot kérned azért, mert kiléptél egy olyan helyzetből, ami már nem szolgált. Nem baj, ha elsétáltál és megszakítottál minden kapcsolatot.

Megteheted.

Önmagadért.

Egy percig se legyen bűntudatod. Rendben van, ha úgy döntöttél, most végre kiállsz magadért, és elköteleződsz önmagad mellett.

Lehet, hogy nem mindenki érti meg a döntésedet.

Nem is kell.

Minden választásod egyedül rád tartozik, téged kell, hogy szolgáljon. Bízz a megérzéseidben, és akkor továbbra is képes leszel jó döntéseket hozni önmagadért.

A bocsánatkérések ideje lejárt…

Azzal, hogy bezársz egy ajtót, egy másik ki fog nyílni előtted. Olyan helyzeteket, barátokat, kapcsolódásokat fogsz találni mögötte, amelyekről eddig csak álmodoztál.

Ezért kérlek, ne kérj elnézést, mert elengedtél valamit, ami már nem szolgált téged.

Olvasd el ezt is:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *