LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Rácsodálkozom

11 jel, ami arra utal, hogy tudatosobbá kezdesz válni

Share

Feltetted már magadnak a következő kérdést? Miért élek úgy, ahogyan? Ha már kapizsgálod erre a választ, akkor jó úton jársz! Sőt! A következő 11 jel bizonyítja, hogy egyre tudatosabb vagy a saját életedben.

Magadat helyezed első helyre

Magadat helyezed első helyre, ami azt jelenti, hogy a saját érzelmi és szellemi jóléted a legfontosabb mások előtt. Mert hogyan adhatnál magadból, ha magadat nem fejleszted?

Megkérdőjelezed azt az életmódot, amelyet élni szeretnél

Kezdesz úgy gondolkozni, mint egy tervező, mint egy művész, aki összerakja az élete apró mozaikjait. Kezdesz ráébredni, hogy soha nem fogsz kivirágozni, vagy megtapasztalni az élet jó oldalát mindaddig, amíg a múltbéli hibáidat cipeled magaddal, mint egy bőröndöt. Megtanulod végre elengedni azt, ami már nem szolgál pozitívan, és teret engedsz a szándékaidnak.

Lelassulsz (főleg reggelente) és mindent megteszel annak érdekében, hogy vigyázz az elmédre, a testedre és a lelkedre

Nem rohansz reggelente. Ehelyett időt adsz magadnak, és létrehozol egy olyan öngondoskodási rutint, ami a saját igényeidhez igazodik, és nem ahhoz, amit a társadalom diktál.

Mindent megteszel, hogy megtartsd a nap első szent óráját magadnak. Felébreszted a tested és a lelked, így rugalmas maradsz, és ez a keringésednek is jót tesz. Talán meditálsz, hogy megnyugtasd az elméd, vagy könyvet olvasol, hogy táplált az elméd. Talán naplózod a gondolataidat, hogy újra kapcsolatba kerülj önmagaddal. Bármit is csinálsz, azt tudatosan és lassan teszed!

Helyes kérdéseket teszel fel

Az élet választások és következmények sorozata. Ha dilemmával szembesülsz, akkor megállsz és felteszed magadnak a kérdést: Ez számít nekem? Ha a válasz igen, akkor foglalkozol vele, ha nem akkor elengeded.

Többet mondasz “nemet”, mint “igent”.

Ez az egyik fontos jele annak, hogy tudatosabb vagy az életedben: többet mondasz nemet, mint igent. Ez azt jelenti, hogy véded az időet, és az energiádat. Ez azt jelenti, hogy elkezded prioritásként kezelni azt, hogy mire és kire vagy hajlandó az idődet áldozni.

Többet hozol létre, mint amennyit fogyasztasz

A tudatos élet megalapozásának pillére a teremtés és a fogyasztás egyensúlyi mérlegének beállítása. A cél az, hogy többet hozz létre, mint amennyire elfogyasztasz.

A fejlődésedet osztod meg, nem a céljaidat

Nagy különbség van a szándék és a cselekvés között: A „szándék” szolgál iránytűként, míg a „cselekvés” az, ami az irányt mozgatja. Nem élhetsz tudatos életet anélkül, hogy nem cselekednél a szándékot szerint.

Több teret teremtesz az inspirációd számára

Végre felismered azt a mély bölcsességet, amely James Clear mond miszerint „A környezet a láthatatlan kéz, amely az emberi viselkedést formálja.”

Azon dolgozol, hogy átalakíts a növekedésedet elősegítő környezetedet. Több helyet teresmtesz az inspirációd számára, arra törekszel, hogy olyan emberekkel vedd körbe magad, akik inspirálnak, és felemelnek, ahelyett, hogy olyanokkal tartanád a kapcsolatot, akik negatív érzésekkel árasztanak el, és lehúznak.

Átadod magad az élet áramlásának

Kezded elfogadni, hogy a küzdelem hiába való. Megtanulod, hogy átadd magad az élet áramlásának, és megtanulod, hogy hogyan bízz a folyamatban. Egyre jobban tudatában leszel annak, hogy csak arra összpontosítasz, ami téged érdekel, és ami rád tartozik.

Figyelmesebbé és egyre hálásabbá válsz

Lelassulsz, hogy jobban figyelj és tudatában legyél a körülötted lévő szépségeknek. Hálásabb leszel mindazért, amit az élet kínál neked. A napért, ami melegít, a partot csókoló hulllámok megnyugtató hangjáért, a kényelmes ágyért, amiben reggelente ébredsz. Végre meglátod az élet apró szépségeit!

Nem érdekel a közösségi nyomás, nem hasonlítgatod magad másokhoz

Mindenki útja más a tudatossághoz, és bár az interneten százféle tanács zúdul ránk, te csak magadra figyelsz. Nem rohansz sehova, mert rájössz, hogy nincs hová érkezned, ha a tudatosság útján jársz. Végre rájössz, hogy egyetlen méltó nyomás van, ez pedig csak a saját elméd, és tested jelzései. Ezeket kövesd és ne mások tanácsát!

Ezt is olvasd el!


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *