LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ha nem érzed igaznak a szavait, akkor valószínűleg nem is azok

Share

Valljuk be! Mindannyiunknak volt már része randevúkatasztrófákban. Ezek frusztrálóak ugyan, ám még rosszabb, ha tiszteletlenségbe torkollik. A dolgok nagyon el tudnak fajulni, ha nem vagyunk őszinték.

Az emberek gyakran gondolják meg magukat, és ezzel nincs is semmi baj. Azzal viszont már van, ha nem ismerik ezt el. Még rosszabb, ha ugyanúgy teszik tovább a dolgukat, mintha nem változott volna meg a véleményük.

Az éretlenségből fakadó bizonytalanság szüli ezt a fajta viselkedést. Ám azzal, hogy nem kommunikáljuk az igazunkat, folyamatosan bántjuk a másikat. Aztán egyszer csak kiborul a bili… Ilyenkor jönnek a kifogásokkal tűzdelt bocsánatkérések.

Lehet, hogy nem tudjuk mindig elkerülni ezeket a helyzeteket. Viszont érdemes már a legelső jelzésnél jól dönteni. Minden veszteség tanulság.

Ugyanakkor, ha hallgatunk az ösztöneinkre, idővel kiküszöbölhetjük a ballépéseket. Addig pedig tanuljunk meg kommunikálni. Akkor is, ha mi vagyunk a másik oldalon.

Ha egy kicsit is azt érezzük, hogy a másik fél nem őszinte, akkor az valószínűleg így is van. Ha felmerül bennünk, hogy talán félrevezetnek minket, akkor talán igazunk van. Ha elvakultnak érezzük magunkat, akkor az azért van, mert tényleg azok vagyunk.

Ne olyannak lássuk a dolgokat, amilyennek szeretnénk! Lássuk meg az igazságot. A valóság nem mindig szép és ez így van rendjén. Nem kell olyan ember az életünkbe, aki nem őszinte és nem vállalja nyíltan magát.

A pozitív szemlélettel nincs baj. Tehetünk erőfeszítéseket azért, hogy szépnek lássuk a jövőt. Ám ez nem egyenlő azzal, hogy púdereznünk kell a valóságot. Nemcsak másokhoz, hanem önmagunkhoz is őszintének kell lennünk.

Abban a pillanatban, amikor azt érezzük, hogy valaki nem tisztel minket, tiszteljük annyira önmagunkat, hogy ezt kifejezzük és határokat szabunk.

Ha pedig a másik oldalon találjuk magunkat, óvakodjunk az őszintétlen bocsánatkéréstől. Ezt úgy tudjuk megtenni, ha nem az eszünkkel, hanem a szívünkkel bocsátunk meg. Az őszinte érzések a helyes érzések.

Ne hagyjuk, hogy mások manipuláljanak, és azt se, hogy mi tegyük ezt magunkkal!

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *