LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Maradj szingli, amíg a szíved begyógyul…

Share

Nem kell azonnal újra elköteleződnöd egy szakítás után. Adj egy kis időt magadnak a gyógyulásra. Ha törött szívvel mész bele egy kapcsolatba, vajon mi lesz a végeredmény?

Benne maradhatsz a szívfájdalomban. Nincs dátum rendelve a gyógyulás mellé. Az, hogy neked mennyi időbe telik, tőled függ. Mindenkinek egyénre szabott. Talán hetekbe telik, talán hónapokba. De eltarthat egy évig is.

Nem szabad rohannod.

Nem kell megmutatnod senkinek, hogy túl vagy rajta. Nem kell bizonyítanod, hogy ismét szerelembe estél és milyen jól érzed magad – sem magadnak, sem másoknak. Ne akarj csak azért kapcsolatban lenni, hogy ne kelljen átélned a magányt.

Nem kell tovább azt mondogatnod magadnak, hogy fogy az idő. Ne okozz fájdalmat magadnak azzal, hogy a barátaid eljegyzési és babaváró fotóit nézegeted. Ezzel semmi nem fog megoldódni.

Megengedheted magadnak az egyedüllétet, amíg a szíved begyógyul. És még élvezheted is a szingliséget. Nem rossz dolog ez. Gyönyörű is lehet, ha hajlandó vagy nyitottan állni hozzá. Szánj időt a tervezésre, a prioritások átszervezésére és kezdj el élni.

Te felelsz a választott útért.

Ha aktívan próbálod meggyőzni magadat arról, mennyire jól vagy, csak illúzióba ringatod magad. Szóval el kell döntened, mi legyen: rákényszeríted magad egy kapcsolatra vagy szabadon és önfeledten gyógyulsz.

Szakítás ide vagy oda, te ugyanolyan szép, különleges, tehetséges és érdemes vagy, mint tegnap voltál. Az értéked nem fog változni attól függően, ahogy a kapcsolati státuszod változik.

Önmagadban, egyedül is elég vagy.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *