LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

5+1 válasz a kérdésre, hogy MIÉRT akkor találunk rá a szerelemre, amikor nem keressük

Share

Ami a boldog párkapcsolatokat illeti, van egy közös nevezőjük. Talán már te is hallottad. Így hangzik: „Akkor találkoztam a párommal, amikor nem számítottam rá.”

Olyan, mintha a boldog párkapcsolat egyszer csak az ölünkbe hullana. Azt hihetjük, hogy a szerencsétől függ, pedig valójában nem. Mélyebb okok vannak a háttérben.

Nézzük meg ezeket!

Miért akkor talál ránk a szerelem, amikor nem számítunk rá?

1. Megszűnik a nyomás

Amikor abbahagyjuk a görcsös ragaszkodást és a keresést, hirtelen csökken a nyomás. A figyelmünk már nem arra irányul, hogy erőszakkal behozzunk valakit az életünkbe. Már nem akarunk megfelelni az álompartnerről alkotott képnek.

Ha új emberekkel találkozunk, elsőbbséget élvez a szórakozás. Az önfeledt önmagunkat adjuk, ami vonzó. Így nagyobb az esély arra, hogy minőségi kapcsolatra leljünk.

2. Nyugalom van a szívünkben

Önmagunkat adva nyugodtabbnak és magabiztosabbnak érezzük magunkat, ami szintén kívánatos a másik nemnek. Ahelyett, hogy a kapcsolat kimenetele miatt aggódnánk, csak hagyjuk, hogy az élet tálcán kínálja a lehetőségeket.

Nem idegeskedünk amiatt, mert valaki nem úgy viselkedik, ahogy akarjuk vagy elvárjuk. Nem kényszerítünk egyetlen kapcsolatot sem arra, hogy több legyen, mint ami. Ez segít elkerülni az illúzióban születő párkapcsolatokat.

3. Nem foglalkozunk az elvárásokkal

A megszállott keresés arra sarkallhat bennünket, hogy a randizást napirenddé tegyük. Érdemes megvizsgálni, hogy mi a célunk, mert könnyen lehet, hogy a társadalmi elvárások nyomásainak megfelelően cselekszünk.

Az jár a fejünkben, hogy ennyi idősen már rég meg kellett volna házasodni, már az első gyermeknek ki kellett volna pottyannia, és emiatt kétségbeesett keresésbe hajszoljuk magunkat.

Amikor azonban magunk mögött hagyjuk ezt a megfelelni akarást, eltűnik a görcsösség és az erőszak az életünkből. Felszabadulunk, így van esélye bejönni a kapcsolatnak.

4. Nem a kapcsolat körül forog az életünk

Sokan gondolják azt, hogy csak akkor fognak megoldódni a gondjaik, ha lesz egy párjuk. Csakhogy ez nem igaz. Ráadásul, ha ilyen mentalitással ugrunk fejest egy kapcsolatba, akkor hajlamosak vagyunk túl nagy nyomás gyakorolni a partnerre.

Kapcsolatra vágyni egy dolog. Nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy nélküle nem érezzük magunkat teljesnek, tehát egy hiányt akarunk betölteni vele. Ilyen alapokra milyen kapcsolatot lehet építeni?

5. Szívesen fektetünk önmagunkba

Ha nem ragaszkodunk erővel a párkereséshez, az energiánk és a fókuszunk áthelyeződik valami másra. Nyitottakká válunk az új dolgok kipróbálására, szívesen fektetünk önmagunkba és gyakoroljuk az öngondoskodást.

Ez magabiztossá és kiegyensúlyozottá teszi a nőt, ami szintén… vonzó!

+1. A boldogságot választjuk

Akkor is, amikor éppen nincs mellettünk senki. Mert nem a párkapcsolattól eredeztetjük az örömöt, megtanultuk önmagunkban felfedezni és működtetni. Nem a hiányba húzzuk be a szerelmet, hanem egy szeretetteljes, biztos alapokon álló, kiegyensúlyozott önmagunk mellé.

És ez hatalmas különbség…

Ez is érdekelhet:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *