LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Üzenet a nőnek, aki fél az elengedéstől…

Share

Az elengedéstől való félelem becsapós tud lenni. Sokszor valójában nem a szerelem elvesztésétől félünk, hanem attól, ami ránk vár egyedül. Ha félsz az elengedéstől, vizsgáld meg, mi van mögötte. Lehet, hogy a ragaszkodásod hátterében az ismeretlentől való rettegés áll.

Talán azt feltételezed, hogy soha nem találsz jobbat. Nem bízol eléggé magadban, nem látod az értékességedet. Azt hiszed, végleg egyedül maradsz, mert ha körülnézel, nem látsz egyetlen életképes lehetőséget sem.

Csakhogy ez nem igaz.

Az igazság az, hogy ha van egy részed, aki szeretné elengedni a kapcsolatot, akkor ott van benned az is, aki a szíve mélyén hisz az új szerelemben. Az más kérdés, hogy az elmédben motyogó manó nem ezt mondja.

Kérdem én…

Mond ő bármi hasznosat? Bármi pozitívat? Megfigyelted már, hogy mindig csak rossz dolgokat suttog neked? Ezzel persze nincs semmi baj, ám azzal már annál inkább, ha belelovallod magad a kis játékába, és elmerülsz az érzelmi spirálban.

Vannak bizonyos dolgok az életben, amelyeket csak akkor fejlődhetünk meg, ha egyedül vagyunk. A félelem valójában olyan, mint egy útjelző. Mutatja, merre kell mennünk, ha növekedni akarunk, mivel van még dolgunk.

Ha hajlandó vagy tisztán látni, akkor talán te is rájössz, hogy ez a kapcsolat nem tart sehová. Sőt, megkönnyebbülés lesz magad mögött hagyni. Az, hogy valami nem működik, nem csökkenti az értékességedet.

Amikor elveszettnek és kétségbeesettnek érzed magad, vizsgáld meg, honnan jön mindez és mit kell megtanulnod. Próbálj ki olyan dolgokat, amiket még soha. Menj bele olyan önismereti munkába, amire eddig még nem volt példa.

Ha biztos vagy abban, hogy nem találsz nála jobbat, akkor kezdj el dolgozni magadon. Nemcsak azért, hogy „jobbá” válj, hanem sokkal inkább azért, hogy rálelj az értékeidre.

Mert ha attól tartasz, hogy a párod elvesztése a jövőd összedőlését is eredményezi, az, amit valójában elvesztettél, te magad vagy.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

 • 1

2 hozzászólás

 1. Silvia Tóthová 2021-05-20

  Köszönöm szépen

  Válasz
 2. Musaticsné Tímea 2021-10-14

  Milyen igazság van benne! Köszönöm

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *