LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Szépítkezem

Hogyan válasszunk nyári parfümöt? (x)

Share

Az illatok mindenhová elkísérnek minket, sőt, hangulatunkat is befolyásolják. Ezért egy jó minőségű parfüm segítségével olyan megjelenést alkothatunk, ami mindenki számára emlékezetes lesz.

Nagyon fontos, hogy elsajátítsuk a parfümhasználat művészetét: mindössze egy kis akaratra és egy kis fantázia van szükség.

A https://makeup.hu/categorys/3/ linken számos illat található, amiből egyszerű válogatni 2021 nyarára. Javasoljuk, hogy a melegben kerüljük az Extrait típusú illatokat, inkább EDT-ket, EDC-ket (kölni), dezodorokat és permeteket részesítsünk előnyben.

Hogyan használjuk?

Természetesen minden hölgy szeretné, ha kedvenc parfümje a lehető leghosszabb ideig tartana. A legdrágább aroma is elhalványul, amennyiben helytelenül használjuk. A testen vannak olyan pontok, amelyek a legalkalmasabbak a parfüm alkalmazására:

  • fülek mögött
  • nyaki rész
  • könyökhajlat
  • csukló
  • térd másik oldala.

Nyáron két alapelv létezik: “hasonlót a hasonlóhoz”, azaz fülledt illat meleg időjáráshoz. Az illatanyagokat hagyomáyosan presztízs és irány szerint osztályozzák: virágos, gyógynövényes, keleti, gyümölcsös stb. Tehát nyárra a tartósság szempontjából jobb, ha nem parfümöt választunk, mivel ez a legtelítettebb, hanem egy könnyű Eau De Toilette-t.

A dezodorok, testápolók, krémek, izzadásgátlók és más kozmetikumok meglehetősen kevés illatanyagot tartalmaznak, ezért finomak és gyorsan szétoszlanak. A kölni is nagyon kevés illatot tartalmaz, de nem annyira népszerű a nők körében. A legtöbb esetben kozmetikai célokra – sebek, horzsolások stb. kezelésére – használják inkább.

Az Eau De Toilette leginkább alacsony ára miatt rendkívül népszerű. Nem túl tartós, folyamatosan kell frissíteni, viszont nyárra tökéletes. Fontos az is, hogy kiválasszuk azokat a jegyeket, amelyek tökéletes összhangot fognak alkotni a bőrön:

  • fej – az alkalmazás első perceiben érezhető;
  • szív – valamivel később jelenik meg és sokkal tovább tart;
  • alap jegy – a legvégén nyílik meg.

Bármilyen évszakról is beszéljünk, kerüljük el azt az elterjedt szokást, hogy bedörzsöljük a bőrbe a parfümcseppeket. Ez megzavarja a jegyek megnyílását, az illat szerkezetét, és a vártnál gyorsabban tűnik el.

Támogatott tartalom

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *