LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Békére lelsz abban, ami *valóban* jó neked…

Share

Néha olyan dolgokra vágyunk, amiket nem kaphatunk meg. Nem azért, mert érdemtelenek vagyunk rá, hanem mert nem része az utunknak. Vagy mégis, csak az isteni időzítés szerint később érünk meg rá.

Ennek ellenére sokszor mégis erőlködünk. Erővel megyünk bele helyzetekbe, kapcsolódásokba, feladatokba, pedig a lelkünk mélyén érezzük, ott susog egy kis hang, hogy nem jó az irány. Sajnos azonban sokszor nem hallgatunk rá.

Aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy valami nem jó. Minden olyan nehéz és frusztráló. Miért? Azért, mert nem azon az úton vagyunk, ahol lennünk kell. Ellenkező esetben nyugalmat éreznénk még egy nehézség közepette is.

Mert tudnánk, mi felé tartunk, és ehhez mire van szükségünk. És bizony előfordul, hogy a tanulság gondokba csomagolva jön.

Amikor valami olyan történik velünk, ami a célunk felé terel, amikor önazonos döntést hozunk, akkor minden rendben van. Nyugodtnak érezzük magunkat. Minden egyszerű, nyilvánvaló és kényelmes.

A számunkra megfelelő helyzetek spontán fognak megszületni. Akkor bukkannak fel, amikor a legkevésbé számítunk rá. Meglepetést fognak okozni. Először talán el sem hisszük. Ám amikor a lelkünkre hangolódunk, meg fogjuk érezni az örömöt.

Jó úton járunk. Jó az irány.

Az igazság az, hogy az élet mindig küldi a jeleket. Figyelmeztet minket, ha vakvágányra tévedtünk. Előfordulhat, hogy mi ezt nem vesszük észre. Addig-addig próbál visszaterelni minket, míg kénytelen a lehető legkeményebb tanításhoz folyamodni.

Ilyenkor szokott összedőlni minden.

Azt érezzük, elbuktunk.

Pedig valójában csak az illúzió dőlt össze. Valami, amire egyáltalán nincs szükségünk, csak eddig nem láttuk meg. Most azonban nyilvánvalóvá vált. Szóval végső soron hálásnak kellene lennünk a nehézségekért, mert mindig a legjobb helyre terelnek minket.

Oda, ahová mennünk kell.

Oda, ahol végre boldogok lehetünk.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *