LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció Rácsodálkozom

Ez az egyetlen mantra segít, hogy elindítsd a napodat!

Share

Neked is nehezen megy, hogy elindítsd a napodat? Legszívesebben a takarót a fejedre húzva aludnál tovább, amikor csörög az óra? Vagy netán túl sok gondolatod van a munkáról, ami miatt nehéz összpontosítanod? Íme egy mondatot, ami igazi csodaszer lehet neked is!

Egy startup vállalat főnöke osztotta meg az interneten azt a bevált mantrát, ami neki nagyon sokat segít reggelente, és rögtön el is árulta, hogy miért.

A mantra így szól:

Van elég időm mindent megtenni, amit ma kell tennem.

És miben segítheted ez az egyetlen mondat neked is?

#1 Nagyszerű módja annak, hogy urald az őrült módjára száguldozó gondolataidat

Ebben a mozgalmas világban gyakran érezheted úgy, hogy sokkal több tennivalód van, mint az erre szánt idő. Az idő is szorongásforrásá válik sokszor. A mantra segít abban, hogy eszedbe jusson, hogy te már megteremtetted az időt, most már csak csinálnod kell a dolgokat, és haladni fog minden a maga útján.

#2 A mantra segít priorizálni is

Mit tennél, ha nem kellene olyan feladatokat végrehajtanod, mint például válaszolni az emailekre? Hagyd, hogy erre a kérdésre adott válaszod irányítsa a munkaidődet azon a napon. Döntsd el, hogy mi a létfontosságú és tedd meg mielőtt kifogynál a lelkesedésből. Szabítsd fel magad, hogy kevesebb dolgot csinálsz, és rájössz, hogy mi mindenre marad még időd aznap!

#3 Ha meg van az idő, akkor be tudod határolni is azt

Ha már behatároltad az idődet aznapra, akkor tudod, hogy mire mennyi időd fog jutni. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire hatékony módszer az, ha közben méred az időt, és mindennel csak annyit foglalkozol, amennyit felírtál. Ha valamihez több idő kell, akkor jegyezd fel, és a következő nap oszd be jobban a napodat.

#4 Rugalmassá válsz

Ha tudod, hogy mennyi idő áll a rendelkezésedre a fontos dolgaid elvégzésére attól függően, hogy hogyan használod azt, akkor rájössz, hogy mik azokat a rutinszerű, de időpazarló tevekenységek, amiket kiiktatva kétszeres produktívabb tudsz maradni.

Ha követsz egy rutint, akkor lehet, hogy ott folynak el az értékes perceid, óráid. Amikor kilépsz a napi rutinból új ötleteid jöhetnek és új meglátásokkal gazdagodhatsz. Néha változtass!

#4 Meditálj

“Amikor nincs időd meditálni, akkor van a legnagyobb szükséged rá” – tartja a mondás. Ha nincs napi 5 perced sem, hogy nyugodtan leülj és megtisztísd a fejed akkor elvesztetted az irányítást az életed felett és ideje átgondolni a dolgokat. Mivel a meditációnak, és ezzel együtt az idő uralásának rengeteg pozitív hatása van ezért törekedj arra, hogy legyen időd. Minden alkalommal, amikor azt mondod, hogy “túl elfoglalt vagyok” “nem tudok mindent elintézni ma” akkor hagyod, hogy az idő irányítson téged. Legyen ez másként!

Ezt olvastad már?


Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *