LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

8 ok, amiért az emberek félnek otthagyni egy rossz kapcsolatot…

Share

Egy rossz kapcsolatban benne maradni ártalmasabb, mintha attól szenvednél, hogy egyedül lenni rossz. Nehéz kijönni egy ilyen párkapcsolatból, de a következő okok segíthetnek meghozni a döntést.

Ha te vagy valamelyik ismerősöd egy rossz kapcsolatban él, akkor elengedhetetlen megérteni az okokat, ami miatt az illető benne marad ebben a kapcsolatban. Mik lehetnek ezek az okok? Íme néhány:

Azt reméled, hogy jobbá válnak a dolgok

Tudod és remélem, hogy egy csodálatos emberbe szerettél bele, aki most nem ugyanaz, mint aki egykoron volt. Bízol benne, hogy megváltozik és visszatér ugyanaz az ember. Sajnos a fájó igazság az, hogy amikor ez az illető bánt téged, akkor megmutatja a valódi igazi arcát. Nem értékel téged, és nem tisztel eléggé. Te többet érdemelsz, ne pazarold az idődet valakire, aki érzelmileg (akár fizikailag) is bánt.

Ragaszkodsz a boldog emlékekhez

Minden kapcsolatnak, még a legrosszabbnak is vannak boldog pillanatai. A kapcsolat kezdete mindig szép időszak, ezért inkább erre a szép időszakokra emlékszel. Arra az időszakra, amikor a kedvesed még nem volt toxikus személyiség, és ragaszkodsz ehhez az emlékhez a valóság helyett. Az emberek mindig a legjobb arcukat mutatják egy kapcsolat elején, hiszen így nyerik el a partnerüket, aztán kiderül az aljasság, és ez megmutatja, hogy kik is ők igazából valójában.

Nehéz megtörni a kialakult mintákat

Ha már egy ideje együtt vagytok, akkor kialakult már pár közös rutinotok, amiket nem szeretnél megszakítani, még akkor sem, ha rosszul érzed magad miattuk. A szokások miatt kényelmesnek érzitek magatokat együtt, pedig tudod, hogy problémáitok vannak, de te mégis jobban félsz az ismeretlentől, ezért inkább maradsz.

Elvakít a szerelem

Ha egy rossz kapcsolatban vagy, de nem veszed ezt észre, akkor valószínűleg elvakít a szerelem. Szereted a párodat és ezért nem is látod meg a rossz dolgait. Gyakran hiszik az ilyen kapcsolatban élők, hogy a szerelem mindent megold, és a partnerek így kitartanak egymás mellett, mert szeretik egymást. Van ahol ez működhet is, de sajnos a szerelem sokszor nem elég.

Aggódsz a gyerekeidért

Ha egy párnak vannak közös gyermekeik, akkor miattuk sokszor maradnak együtt még akkor is, ha már nincsenek érzelmeik egymást iránt. Félnek, hogy fel kell darabolni az életüket, és azt akarják, hogy a gyerekek ne csonka családban növekedjenek fel. Sajnos azonban a gyerekek látni fogják a diszfunkcionális családot, és azt gondolják, hogy ez a normális, pedig sajnos nem…

Meg akarod javítani a kapcsolatodat

Amikor valaki kapcsolatban van, akkor természetes, hogy meg akarja oldani a felmerülő problémákat. Lehet, hogy valaki csak azért marad egy rossz kapcsolatban, mert hisz abban, hogy a dolgok megváltoznak. Hisz a szerelem erejében, amitől a dolgok jobbá válnak, ám ez nem mindig következik be.

Nem akarsz egyedül lenni

A toxikus kapcsolatok sokszor megdönthetik az ember önbecsülését, és elhiszed magadról, hogy ha elhagyod a párodat, akkor nem találsz senkit sem. Gyakran az ilyen emberek azt érzik, hogy nem elég jók egy egészséges párkapcsolathoz, ezért inkább a rosszban maradnak, csak hogy ne legyenek magányosak.

Mérgező környezetben nőttél fel

Ha gyerekként mérgező szülők között nőttél fel, akkor úgy gondolod, hogy egy ilyen kapcsolat normális lehet. Megnyugtat, hogy a te életed is olyan, mint amit gyerekként láttál, azt hiheteted, hogy ez a normális. Gondolhatod azt is, hogy minden kapcsolat ugyanolyan rossz, mint a szüleidé volt, holott ez egyáltalán nincs így. Ha egy személy soha nem ismerte az egészséges kapcsolatot, akkor nem fog ilyet keresni.

Ezt is olvasd el!


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *